En perfekt pastarett i hverdagen. Den er rask å lage som en hjemmekontorlunsj, men egner seg også veldig godt i matpakka.
En perfekt pastarett i hverdagen. Den er rask å lage som en hjemmekontorlunsj, men egner seg også veldig godt i matpakka.
Pasta Penne Rigate
Havsalt fra Camargue
pinjekjerner
liten gul eller grønn squash
Urtesalt til salat & pasta
Urtesalt til salat & pasta
Leccino – oliven uten stein i olivenolje
Cherrytomater med olivenolje – Økologiske
Parmesan*
ruccola (eller 1 pose)
Brød/baguette til servering
Ekstra pesto genovese til servering
Start med å koke penne i godt saltet vann. Kok et minutt kortere enn anvist på pakken, slik at pastaen blir “al dente”. Sil av vannet og la pastaen avkjøles helt i silen. Ikke skyll med kaldt vann! Vi vil at den skal være litt sticky for å absorbere alle godsakene senere
Rist pinjekjerner i en tørr og varm stekepanne til de er gylne. Pass på så de ikke svir seg!
Skyll squashen, og del den i tynne skiver på 1 – 1 ½ mm med en mandolin, grønnsakskreller eller eventuelt en ostehøvel. Legg skivene i en stor salatbolle
Når pastaen er avkjølt har du det over i salatbollen. Krydre med urtesalt til pasta og salat. Tilsett pesto og bland godt sammen
Tilsett oliven og soltørka cherrytomat i miksen. Bruk også litt av oljen i de ligger i. Rasp parmesan i store flak over salaten. Bland inn ruccola
Topp pastasalaten med de ristede pinjekjernene, og server med brød/baguette med pesto! Vel bekomme!
Tilberedning
Start med å koke penne i godt saltet vann. Kok et minutt kortere enn anvist på pakken, slik at pastaen blir “al dente”. Sil av vannet og la pastaen avkjøles helt i silen. Ikke skyll med kaldt vann! Vi vil at den skal være litt sticky for å absorbere alle godsakene senere
Rist pinjekjerner i en tørr og varm stekepanne til de er gylne. Pass på så de ikke svir seg!
Skyll squashen, og del den i tynne skiver på 1 – 1 ½ mm med en mandolin, grønnsakskreller eller eventuelt en ostehøvel. Legg skivene i en stor salatbolle
Når pastaen er avkjølt har du det over i salatbollen. Krydre med urtesalt til pasta og salat. Tilsett pesto og bland godt sammen
Tilsett oliven og soltørka cherrytomat i miksen. Bruk også litt av oljen i de ligger i. Rasp parmesan i store flak over salaten. Bland inn ruccola
Topp pastasalaten med de ristede pinjekjernene, og server med brød/baguette med pesto! Vel bekomme!
ingredienser
Pasta Penne Rigate
Havsalt fra Camargue
pinjekjerner
liten gul eller grønn squash
Urtesalt til salat & pasta
Urtesalt til salat & pasta
Leccino – oliven uten stein i olivenolje
Cherrytomater med olivenolje – Økologiske
Parmesan*
ruccola (eller 1 pose)
Brød/baguette til servering
Ekstra pesto genovese til servering