Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

PASTASALAT MED PESTO GENOVESE

En perfekt pastarett i hverdagen. Den er rask å lage som en hjemmekontorlunsj, men egner seg også veldig godt i matpakka.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
17-mai, Lunsj, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg, Salat
Enkel
4

Porsjoner

En perfekt pastarett i hverdagen. Den er rask å lage som en hjemmekontorlunsj, men egner seg også veldig godt i matpakka.

200 g

Pasta Penne Rigate

1 ss

Havsalt fra Camargue

30 g

pinjekjerner

1 stk

liten gul eller grønn squash

2 ts

Urtesalt til salat & pasta

2 ss

Urtesalt til salat & pasta

4 ss

Leccino – oliven uten stein i olivenolje

4 ss

Cherrytomater med olivenolje – Økologiske

30 g

Parmesan*

50 g

ruccola (eller 1 pose)

Brød/baguette til servering

Ekstra pesto genovese til servering

1. 

Start med å koke penne i godt saltet vann. Kok et minutt kortere enn anvist på pakken, slik at pastaen blir “al dente”. Sil av vannet og la pastaen avkjøles helt i silen. Ikke skyll med kaldt vann! Vi vil at den skal være litt sticky for å absorbere alle godsakene senere


2. 

Rist pinjekjerner i en tørr og varm stekepanne til de er gylne. Pass på så de ikke svir seg!


3. 

Skyll squashen, og del den i tynne skiver på 1 – 1 ½ mm med en mandolin, grønnsakskreller eller eventuelt en ostehøvel. Legg skivene i en stor salatbolle


4. 

Når pastaen er avkjølt har du det over i salatbollen. Krydre med urtesalt til pasta og salat. Tilsett pesto og bland godt sammen


5. 

Tilsett oliven og soltørka cherrytomat i miksen. Bruk også litt av oljen i de ligger i. Rasp parmesan i store flak over salaten. Bland inn ruccola


6. 

Topp pastasalaten med de ristede pinjekjernene, og server med brød/baguette med pesto! Vel bekomme!


Tilberedning

1. 

Start med å koke penne i godt saltet vann. Kok et minutt kortere enn anvist på pakken, slik at pastaen blir “al dente”. Sil av vannet og la pastaen avkjøles helt i silen. Ikke skyll med kaldt vann! Vi vil at den skal være litt sticky for å absorbere alle godsakene senere


2. 

Rist pinjekjerner i en tørr og varm stekepanne til de er gylne. Pass på så de ikke svir seg!


3. 

Skyll squashen, og del den i tynne skiver på 1 – 1 ½ mm med en mandolin, grønnsakskreller eller eventuelt en ostehøvel. Legg skivene i en stor salatbolle


4. 

Når pastaen er avkjølt har du det over i salatbollen. Krydre med urtesalt til pasta og salat. Tilsett pesto og bland godt sammen


5. 

Tilsett oliven og soltørka cherrytomat i miksen. Bruk også litt av oljen i de ligger i. Rasp parmesan i store flak over salaten. Bland inn ruccola


6. 

Topp pastasalaten med de ristede pinjekjernene, og server med brød/baguette med pesto! Vel bekomme!


ingredienser

200 g

Pasta Penne Rigate

1 ss

Havsalt fra Camargue

30 g

pinjekjerner

1 stk

liten gul eller grønn squash

2 ts

Urtesalt til salat & pasta

2 ss

Urtesalt til salat & pasta

4 ss

Leccino – oliven uten stein i olivenolje

4 ss

Cherrytomater med olivenolje – Økologiske

30 g

Parmesan*

50 g

ruccola (eller 1 pose)

Brød/baguette til servering

Ekstra pesto genovese til servering

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter