Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

PAVLOVA MED PASJONSFRUKT OG MANGO

Fruktig og lekker pavlova – perfekt både til kakebordet og som dessert

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert, Jul
Enkel
4

Porsjoner

Fruktig og lekker pavlova – perfekt både til kakebordet og som dessert

4 eggehviter
220 g sukker
1 klype salt
10 g maisenna
skallet av ½ lime
kokosmasse
150 g fløte
150 g mascarpone
3 ss Syltetøy med mango, pasjonsfrukt og tindved
3 ss pasjonsfrukter
1 ss mango
3 ss kokosflak
1 ss Olivenolje med sitrus
1 ss Balsamico med grapefrukt
1. 

Forvarm ovnen til 170 grader.


2. 

Visp eggehvitene med en klype salt. Tilsett så gradvis 2/3 av sukkeret og limeskallet.


3. 

Bland sammen maisenna og resten av sukkeret, og tilsett blandingen litt etter litt mens du fortsetter å vispe.


4. 

Når røren er blank, smidig og fast har du den over på bakepapiret. Formen på pavlovaen skal være rund med høye kanter. Bruk en slikkepott til å dra opp kantene så du får en «kurv».


5. 

Dryss over kokosmasse.


6. 

Senk temperaturen i ovnen til 120 grader og stek pavlovaen i 60-90 minutter. Avkjøl bunnen.


7. 

Pisk fløten til en fast krem og vend forsiktig inn romtemperert mascarpone. Deretter vender du Syltetøy med mango, pasjonsfrukt og tindved forsiktig inn i kremen. Sett til side i kjøleskapet.


8. 

Skjær en liten del av mangoen i skiver til pynt. Del resten i små terninger og bland med 1 ss Balsamico med grapefrukt.


9. 

Sett pavlovabunnen på et serveringsfat, ha over maskarponekrem-blandingen og ringle over 1 ss Olivenolje med sitrus.


10. 

Dander mangobiter over kremen og ha over pasjonsfrukt.


11. 

Pynt med mangoskiver og kokosflak.


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 170 grader.


2. 

Visp eggehvitene med en klype salt. Tilsett så gradvis 2/3 av sukkeret og limeskallet.


3. 

Bland sammen maisenna og resten av sukkeret, og tilsett blandingen litt etter litt mens du fortsetter å vispe.


4. 

Når røren er blank, smidig og fast har du den over på bakepapiret. Formen på pavlovaen skal være rund med høye kanter. Bruk en slikkepott til å dra opp kantene så du får en «kurv».


5. 

Dryss over kokosmasse.


6. 

Senk temperaturen i ovnen til 120 grader og stek pavlovaen i 60-90 minutter. Avkjøl bunnen.


7. 

Pisk fløten til en fast krem og vend forsiktig inn romtemperert mascarpone. Deretter vender du Syltetøy med mango, pasjonsfrukt og tindved forsiktig inn i kremen. Sett til side i kjøleskapet.


8. 

Skjær en liten del av mangoen i skiver til pynt. Del resten i små terninger og bland med 1 ss Balsamico med grapefrukt.


9. 

Sett pavlovabunnen på et serveringsfat, ha over maskarponekrem-blandingen og ringle over 1 ss Olivenolje med sitrus.


10. 

Dander mangobiter over kremen og ha over pasjonsfrukt.


11. 

Pynt med mangoskiver og kokosflak.


Ingridienser

4 eggehviter
220 g sukker
1 klype salt
10 g maisenna
skallet av ½ lime
kokosmasse
150 g fløte
150 g mascarpone
3 ss Syltetøy med mango, pasjonsfrukt og tindved
3 ss pasjonsfrukter
1 ss mango
3 ss kokosflak
1 ss Olivenolje med sitrus
1 ss Balsamico med grapefrukt

Flere smaksrike

Oppskrifter