Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

PISTASJTIRAMISU

Hvis du liker en klassisk tiramisu, kommer du til å elske denne varianten med pistasjkrem og smak av sitron! Den er syndig god, og det er umulig ikke å forsyne seg flereganger.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg
Enkel
4

Porsjoner

Hvis du liker en klassisk tiramisu, kommer du til å elske denne varianten med pistasjkrem og smak av sitron! Den er syndig god, og det er umulig ikke å forsyne seg flereganger.

2 dl

kald kaffe

3 stk

eggeplommer

1 ts

salt

250 g

mascarpone (en boks)

110 g

Pistasjkrem (ett glass)

2 ss

Gul sitronolje

3 dl

kremfløte

200 g

Savoiardi fingerkjeks (en pakke)

1 dl

marsala eller annen hetvin

2 ss

kakaopulver til topping

Valgfritt: bringebær til topping

1. 

Start med å lagekaffen og la den avkjøles, med mindre du har en kaffeslant til overs fra frokosten


2. 

Pisk eggeplommene luftige og fine i en kjøkkenmaskin med ballongvisp, eller i en bolle med en håndmikser. Bland i saltet, mascarponen, pistasjkremen og gul sitronolje


3. 

Visp fløten til en fast krem, og vend den forsiktig inn i mascarpone- og pistasjkremen med en slikkepott


4. 

Finn frem 8 porsjonsformer eller en stor ildfast form, cirka 20 x 30 cm. Fordel et lag med krem i bunnen


5. 

Bland sammen marsalavinen og den kalde kaffen i en dyp skål. Dypp én kjeks av gangen raskt i blandingen. Den trekker til seg væsken fort, så pass på at den ikke blir helt gjennomfuktet. Hvis du lager i porsjonsformer er det bare å brekke kjeksen så det passer formen


6. 

Legg et lag med fingerkjeks over kremen, og fortsett å legge krem og kjeks lagvis til alle ingrediensene er brukt opp. Avslutt med et lag krem på toppen


7. 

Dekk til formen(e), og sett den kjølig et par timer, gjerne over natta


8. 

Rett før servering finner du frem en tesil eller finmasket sil, og drysser et tjukt lag kakaopulver over toppen. Pynt eventuelt med bringebær for en ekstra flott variant


Tilberedning

1. 

Start med å lagekaffen og la den avkjøles, med mindre du har en kaffeslant til overs fra frokosten


2. 

Pisk eggeplommene luftige og fine i en kjøkkenmaskin med ballongvisp, eller i en bolle med en håndmikser. Bland i saltet, mascarponen, pistasjkremen og gul sitronolje


3. 

Visp fløten til en fast krem, og vend den forsiktig inn i mascarpone- og pistasjkremen med en slikkepott


4. 

Finn frem 8 porsjonsformer eller en stor ildfast form, cirka 20 x 30 cm. Fordel et lag med krem i bunnen


5. 

Bland sammen marsalavinen og den kalde kaffen i en dyp skål. Dypp én kjeks av gangen raskt i blandingen. Den trekker til seg væsken fort, så pass på at den ikke blir helt gjennomfuktet. Hvis du lager i porsjonsformer er det bare å brekke kjeksen så det passer formen


6. 

Legg et lag med fingerkjeks over kremen, og fortsett å legge krem og kjeks lagvis til alle ingrediensene er brukt opp. Avslutt med et lag krem på toppen


7. 

Dekk til formen(e), og sett den kjølig et par timer, gjerne over natta


8. 

Rett før servering finner du frem en tesil eller finmasket sil, og drysser et tjukt lag kakaopulver over toppen. Pynt eventuelt med bringebær for en ekstra flott variant


ingredienser

2 dl

kald kaffe

3 stk

eggeplommer

1 ts

salt

250 g

mascarpone (en boks)

110 g

Pistasjkrem (ett glass)

2 ss

Gul sitronolje

3 dl

kremfløte

200 g

Savoiardi fingerkjeks (en pakke)

1 dl

marsala eller annen hetvin

2 ss

kakaopulver til topping

Valgfritt: bringebær til topping

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter