Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

POTETSALAT MED SMAK AV SITRON

Potetsalat med frisk sitron, gul sitronolje, sitronbalsamico, rause mengder parmesan, fritert kapers og urter. Denne passer veldig bra til koldtbordet på 17. mai, eller bare når som helst gjennom sommeren.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
17-mai, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg, Salat, Tilbehør
Enkel
4

Porsjoner

Potetsalat med frisk sitron, gul sitronolje, sitronbalsamico, rause mengder parmesan, fritert kapers og urter. Denne passer veldig bra til koldtbordet på 17. mai, eller bare når som helst gjennom sommeren.

60 g

kapers

2 dl

olje til fritering

1 kg

småpoteter

150 g

Parmesan

1 stk

økologisk sitron, raspet skall og juice

0.5 dl

Gul sitronolje

Havsalt og nykvernet pepper

1 bunt

kjørvel, dill eller gressløk

1. 

Start med å fritere kapers. Varm olje i en liten gryte over medium høy temperatur. Når oljen begynner å boble eller frese litt, tilsetter du kapersen forsiktig. Rør litt rundt med en tresleiv


2. 

Etter 10 – 15 minutter vil kapersen bli mørkere i fargen og «åpne» seg som en blomst. Da er de ferdig. Løft kapersen ut med en hullsleiv og la det renne av seg på kjøkkenpapir


3. 

Del potetene i store biter. Kok eller damp i ca. 10 – 15 minutter, men følg med underveis så de ikke blir overkokt! Avkjøl potetene litt


4. 

Rasp masse parmesan og sitronskallet i en stor bolle. Bland sammen med sitronsaft, sitronolje og sitronbalsamico. Vend inn de lune potetbitene og smak til med havsalt og nykvernet pepper. Eventuelt bruk det grønne urtesaltet til salat og pasta fra Olivenlunden 1830


5. 

Vend inn grovhakkede urter og fritert kapers


Tilberedning

1. 

Start med å fritere kapers. Varm olje i en liten gryte over medium høy temperatur. Når oljen begynner å boble eller frese litt, tilsetter du kapersen forsiktig. Rør litt rundt med en tresleiv


2. 

Etter 10 – 15 minutter vil kapersen bli mørkere i fargen og «åpne» seg som en blomst. Da er de ferdig. Løft kapersen ut med en hullsleiv og la det renne av seg på kjøkkenpapir


3. 

Del potetene i store biter. Kok eller damp i ca. 10 – 15 minutter, men følg med underveis så de ikke blir overkokt! Avkjøl potetene litt


4. 

Rasp masse parmesan og sitronskallet i en stor bolle. Bland sammen med sitronsaft, sitronolje og sitronbalsamico. Vend inn de lune potetbitene og smak til med havsalt og nykvernet pepper. Eventuelt bruk det grønne urtesaltet til salat og pasta fra Olivenlunden 1830


5. 

Vend inn grovhakkede urter og fritert kapers


ingredienser

60 g

kapers

2 dl

olje til fritering

1 kg

småpoteter

150 g

Parmesan

1 stk

økologisk sitron, raspet skall og juice

0.5 dl

Gul sitronolje

Havsalt og nykvernet pepper

1 bunt

kjørvel, dill eller gressløk

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter