Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

RULLEKAKE MED SITRON- OG NOUGATKREM

I denne oppskriften bruker vi sitroner og nougatkrem, dette gir en spennende vri på den klassiske rullekaken.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst, Dessert
Enkel
4

Porsjoner

I denne oppskriften bruker vi sitroner og nougatkrem, dette gir en spennende vri på den klassiske rullekaken.

2 stk sitroner
2 stilker timian
1 I vann
4 ss Hverdagsolje
2 ss sukker
2 korn Timut pepper
1 ss Hvit balsamico
1 ss Juleolje
4 stk egg (50 g/stk og temperert)
80 g sukker
40 g hvetemel
20 g potetmel
15 g kakaopulver
1 stk økologisk sitron
2 ss Hverdagsolje
125 g sitronsaft
123 g vann
15 g sukker
2 dl fløte
2.5 ss Hasselnøttkrem
Havsalt fra Camargue
1. 

Fjern bladene fra timianstilkene


2. 

Del sitronene i 8 båter, og ha båtene i en kjele med vann


3. 

Tilsett timian, knuste pepperkorn, hverdagsolje og sukker. La det småkoke i 1 time til det blir en slags sirup. Kjøl ned*


4. 

Ta sitronene ut av sirupen. Kjør sitronene glatt i en food processor samtidig som du sper med hvit balsamico og juleolje til en homogen blanding. Sett til side


5. 

*Kraften fra sitronene kan brukes både til sopp, dessert og kylling


6. 

Varm opp ovnen til 200 grader


7. 

Ha en kasserolle med varmt vann i ovnen


8. 

Vaske sitron og rasp halvparten av den. Sett til side


9. 

Sikt hvetemel, potetmel og kakaopulver


10. 

Skill eggehvitene fra eggeplommene


11. 

Pisk gradvis eggehvitene, og tilsett sukkeret gradvis


12. 

Deretter vend gradvis inn eggeplommene, deretter hvetemel/kakao-blandingen og sitronskallet. Fortsett å blande forsiktig uten å miste luftigheten


13. 

Ha til slutt i olivenolje, og fortsett å blande med omhu


14. 

Ha deigen over en stekeplate dekket med bakepapir. Stekes i cirka 9 minutter


15. 

Ha bunnen på en rist. Enten rulles kaken nesten umiddelbart, ellers settes bunnen i kjøleskapet, dekket med et håndkle, i inntil 24 timer


16. 

Kok sitronsaft, vann og sukker sammen


17. 

Pisk opp fløten – ikke for stiv


18. 

Ta litt av kremen og piske opp raskt med hasselnøttkremen


19. 

Bland deretter inn havsaltet og resten av den piskede fløten forsiktig


20. 

Ta kakebunnen fra kjøleskapet og pensle veldig forsiktig med sitronlake


21. 

Smør så et tynt lag av sitronkonfitt-kremen over bunnen, deretter smør et lag av hasselnøttfyllet


22. 

Start å rulle bunnen forsiktig med bare hendene. Fortsett så å rulle med hjelp av bakepapiret


23. 

Smør ett tynt lag med hasselnøttfyllet over rullekaken. Sett til side kjølig


24. 

Ha resten av hasselnøtt-kremen i en sprøytepose og pynt rullekaken. Helt til slutt, kutt av kantene med en varm kniv


25. 

Skrell 1 økologisk sitron. Lag fileter med en skarp kniv og pensle med hvit balsamico


26. 

Dryss lett med kakaopulver over rullekaken, og dander med hasselnøtter og sitronfiletene


27. 

*man kan lage rullekaken er dag forveien uten å pynte den


Tilberedning

1. 

Fjern bladene fra timianstilkene


2. 

Del sitronene i 8 båter, og ha båtene i en kjele med vann


3. 

Tilsett timian, knuste pepperkorn, hverdagsolje og sukker. La det småkoke i 1 time til det blir en slags sirup. Kjøl ned*


4. 

Ta sitronene ut av sirupen. Kjør sitronene glatt i en food processor samtidig som du sper med hvit balsamico og juleolje til en homogen blanding. Sett til side


5. 

*Kraften fra sitronene kan brukes både til sopp, dessert og kylling


6. 

Varm opp ovnen til 200 grader


7. 

Ha en kasserolle med varmt vann i ovnen


8. 

Vaske sitron og rasp halvparten av den. Sett til side


9. 

Sikt hvetemel, potetmel og kakaopulver


10. 

Skill eggehvitene fra eggeplommene


11. 

Pisk gradvis eggehvitene, og tilsett sukkeret gradvis


12. 

Deretter vend gradvis inn eggeplommene, deretter hvetemel/kakao-blandingen og sitronskallet. Fortsett å blande forsiktig uten å miste luftigheten


13. 

Ha til slutt i olivenolje, og fortsett å blande med omhu


14. 

Ha deigen over en stekeplate dekket med bakepapir. Stekes i cirka 9 minutter


15. 

Ha bunnen på en rist. Enten rulles kaken nesten umiddelbart, ellers settes bunnen i kjøleskapet, dekket med et håndkle, i inntil 24 timer


16. 

Kok sitronsaft, vann og sukker sammen


17. 

Pisk opp fløten – ikke for stiv


18. 

Ta litt av kremen og piske opp raskt med hasselnøttkremen


19. 

Bland deretter inn havsaltet og resten av den piskede fløten forsiktig


20. 

Ta kakebunnen fra kjøleskapet og pensle veldig forsiktig med sitronlake


21. 

Smør så et tynt lag av sitronkonfitt-kremen over bunnen, deretter smør et lag av hasselnøttfyllet


22. 

Start å rulle bunnen forsiktig med bare hendene. Fortsett så å rulle med hjelp av bakepapiret


23. 

Smør ett tynt lag med hasselnøttfyllet over rullekaken. Sett til side kjølig


24. 

Ha resten av hasselnøtt-kremen i en sprøytepose og pynt rullekaken. Helt til slutt, kutt av kantene med en varm kniv


25. 

Skrell 1 økologisk sitron. Lag fileter med en skarp kniv og pensle med hvit balsamico


26. 

Dryss lett med kakaopulver over rullekaken, og dander med hasselnøtter og sitronfiletene


27. 

*man kan lage rullekaken er dag forveien uten å pynte den


Ingridienser

2 stk sitroner
2 stilker timian
1 I vann
4 ss Hverdagsolje
2 ss sukker
2 korn Timut pepper
1 ss Hvit balsamico
1 ss Juleolje
4 stk egg (50 g/stk og temperert)
80 g sukker
40 g hvetemel
20 g potetmel
15 g kakaopulver
1 stk økologisk sitron
2 ss Hverdagsolje
125 g sitronsaft
123 g vann
15 g sukker
2 dl fløte
2.5 ss Hasselnøttkrem
Havsalt fra Camargue

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter