X
Menu
MENU

SALAT MED VARM CHÈVRE

INGREDIENSER – SALAT 

• 4 små gulrøtter

• 1 ss hverdagsolje

• 1-2 klyper havsalt fra Camargue 

• 1 Granny Smith-eple

• 8 valnøtter

TILBEREDNING

1. Skrell gulrøttene og bruk en mandolin eller ostehøvel for å lage gulrotspaghetti.

2. Ha hverdagsoljen i en stekepanne og la gulrøttene surre i 3-4 minutter på lav varme med lokk.

3. Smak til med havsalt og sett til side på et brett.

4. Del eplet i to og del det så i tynne skiver.

5. Grovhakk valnøttene.

INGREDIENSER – BRØDSKIVER 

• 2 hvitløksfedd

• 12 små skiver grovt brød

• 4 stk geitost (f.eks «Crotin Chavignol» eller «Buchette chèvre»)

TILBEREDNING

1. Varm opp ovnen til 200 grader.

2. Gni brødskivene inn med hvitløksfeddene.

3. Skjær osten i skiver på 1 cm og ha dem på brødskivene.

4. Ringle et par dråper med hverdagsolje over.

5. Stek dem i 15 minutter.

INGREDIENSER – PERSILLEDRESSING

 

• 2 stilker bladpersille

• 1 ts sennep m/ honning

• 2 ss tranebærbalsamico

• 2 ss intens olivenolje

•2 klyper havsalt fra Camargue

• nykvernet rødt Phu Quoc-pepper

• 1 frisesalat

TILBEREDNING

1. Vask og finhakk bladpersillen.

2. Ha sennep, balsamico og havsalt i en bolle og bland sammen. Tilsett så intens olivenolje.

3. Tilsett frisesalaten og bladpersille i dressingen. Bland forsiktig om.

ANRETNING

1. Dander salat- og persilledressingen, epleskivene og gulrotspaghettiene på en tallerken.

2. Ha resten av den finhakkede persillen og valnøttene over.

3. Anrett til slutt tre stk toast med chèvre over salaten, per porsjon.

4. Smak til med rød pepper og server med en gang