X
Menu
MENU

RØDKÅLSALAT

Rødkål hører julen til og vår rødkålsalat med tørkede fiken, dadler og appelsin er en favoritt når vi dekker alle julens bord. Til julelunsj, brunsj, julebord eller tapas med en julevri er denne salaten en klassiker. Rødkålsalat har alle julens beste smaker – og er enkel å lage!

INGREDIENSER

• 450 g rødkål
• 2 appelsiner
• 10 tørkede dadler
• 4 tørkede fiken
• 70 g hasselnøtter
• Finrevet skall av 1 økologisk sitron
• Sitronsaft av 1 sitron
• 1 bunt dill
Olivenolje (Juleolje)
• Urtesalt til salat & pasta 
• Nykvernet sort Voatsiperifery-pepper 

TILBEREDNING

1. Rist hasselnøttene i en tørr panne på høy varme til de blir gylne.

2. Kutt dadlene og fikenene i tynne skiver.

3. Fjern de ytterste bladene av rødkålen og snitt den fint.

4. Skrell appelsinene og lag leter av dem.

5. Lag en dressing med 3 ss juleolje, 1 ss balsamico, nykvernet pepper og urtesalt.

6.Bland rødkålen med sitronsaften, appelsinfiletene og dressingen.

7. Anrett salaten på et fat og pynt med dadlene, grovhakkede hasselnøtter, revet sitronskall og grovhakket dill.

Rødkålsalat
Rødkålsalat