Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SKREI TARTAR Á LA OLIVENLUNDEN

Skrei er en fantastisk fisk som vi bør bruke mer. Denne retten byr på skreitartar som løftes ved hjelp av balsamico og pepper!

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag
Enkel
4

Porsjoner

Skrei er en fantastisk fisk som vi bør bruke mer. Denne retten byr på skreitartar som løftes ved hjelp av balsamico og pepper!

200 g

fersk skreifilet

3 stilker

gressløk

0.3 stk

søtt eple

0.5 stk

squash

6 stk

mynteblader

1 bunt

koriander

1 stk

grønn sitron - skallet og saften

1.5 ss

Olivenolje fra Toscana eller Grønn sitronolje

1 ss

Blodappelsinbalsamico*

1 ss

sesamfrø

1 stk

avokado

nykvernet timut pepper

1. 

Rist sesamfrø i en tørr panne


2. 

Finhakk gressløk


3. 

Skjær skrei, squash og epler i små terninger


4. 

Bland sammen skrei, eple, squash og gressløk med sitronsaft, grovhakkede mynteblader, balsamico, olivenolje fra Toscana og skall fra grønn sitron. Ha alt i kjøleskapet i 30 minutter


5. 

Rett før servering, del avokado i terninger og finhakk koriander


6. 

Tilsett avokado og bland sammen med skrei


7. 

Ha tartaren på tallerkenen og pynt med sesamfrø og koriander


8. 

Smak forsiktig til med nykvernet Timut pepper


9. 

Server umiddelbart


Tilberedning

1. 

Rist sesamfrø i en tørr panne


2. 

Finhakk gressløk


3. 

Skjær skrei, squash og epler i små terninger


4. 

Bland sammen skrei, eple, squash og gressløk med sitronsaft, grovhakkede mynteblader, balsamico, olivenolje fra Toscana og skall fra grønn sitron. Ha alt i kjøleskapet i 30 minutter


5. 

Rett før servering, del avokado i terninger og finhakk koriander


6. 

Tilsett avokado og bland sammen med skrei


7. 

Ha tartaren på tallerkenen og pynt med sesamfrø og koriander


8. 

Smak forsiktig til med nykvernet Timut pepper


9. 

Server umiddelbart


ingredienser

200 g

fersk skreifilet

3 stilker

gressløk

0.3 stk

søtt eple

0.5 stk

squash

6 stk

mynteblader

1 bunt

koriander

1 stk

grønn sitron - skallet og saften

1.5 ss

Olivenolje fra Toscana eller Grønn sitronolje

1 ss

Blodappelsinbalsamico*

1 ss

sesamfrø

1 stk

avokado

nykvernet timut pepper

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter