X
Menu
MENU

STEKT CAMEMBERT MED PROVENCEURTER OG FIKENBALSAMICO

INGREDIENSER 

  • 1 camembert
  • 1 fedd hvitløk
  • 1,5 ss Provenceurter
  • 2,5 ss Hvitløksolje
  • 1 ss Fikenbalsamico
  • Godt brød
  • 1 liten klype Havsalt fra Camargue

TILBEREDNING 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Kutt brød i småterninger, ca. 40-50 stk. og ha dem i en bolle.
  3. Bland sammen 1 ss Provenceurter, 2 ss Hvitløksoljeog Havsalt.
  4. Ha krutonger over på ett stekebrett og stek i ca. 10 minutter. Sett til side.
  5. Fjern emballasjen fra osten og sett lokket under den.
  6. I mellomtiden lag ruter over camemberten med en kniv.
  7. Lag tynne skiver av hvitløken og legg dem i rutene i osten.
  8. Ringle over med ca. 1 ts Hvitløksolje og dryss over ca. 1 ts Provenceurter.
  9. Ha aluminiumsfolie rundt osten og stek den pa 180 grader i ca. 20 minutter.
  10. Med pinner eller trespyd du kjøper, lager du spyd til brødet.
  11. Ta camemberten ut av ovnen og ringle over med 1 ss Fikenbalsamico.
  12. Ferdig og klart til å dyppe krutongene i osten.

TIPS!

Denne retten passer godt til en ostekveld eller som en dessert.

Produkter brukt i denne oppskriften:

image001