X
Menu
MENU

STEKT CAMEMBERT MED PROVENCEURTER OG FIKENBALSAMICO

Kongen av et skikkelig ostefat er stekt camembert. Flytende og varm inni – perfekt til å dyppe kjeks og brød i!

INGREDIENSER 

  • 1 camembert
  • 1 fedd hvitløk
  • 1,5 ss provenceurter
  • 2,5 ss hvitløksolje
  • 1 ss fikenbalsamico
  • Godt brød
  • 1 liten klype Havsalt fra Camargue

TILBEREDNING 

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Kutt brød i småterninger, ca. 40-50 stk. og ha dem i en bolle.
  • Bland sammen 1 ss provenceurter, 2 ss hvitløksolje og havsalt.
  • Ha krutonger over på ett stekebrett og stek i ca. 10 minutter. Sett til side.
  • Fjern emballasjen fra osten og sett lokket under den.
  • I mellomtiden lag ruter over camemberten med en kniv.
  • Lag tynne skiver av hvitløken og legg dem i rutene i osten.
  • Ringle over ca. 1 ts hvitløksolje og dryss over ca. 1 ts provenceurter.
  • Ha aluminiumsfolie rundt osten og stek den pa 180 grader i ca. 20 minutter.
  • Med pinner eller trespyd du kjøper, lager du spyd til brødet.
  • Ta camemberten ut av ovnen og ringle over med 1 ss fikenbalsamico.
  • Ferdig og klart til å dyppe krutongene i osten.

Tips: Denne retten passer godt til en ostekveld eller som dessert.

Produkter brukt i denne oppskriften:

image001
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!