Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SØTPOTETSUPPE MED APPELSIN

Suppe er perfekt på kjølige dager! Her har Chef Olivier laget en smaksrik suppe med søtpotet og balsamico. Nydelig til både lunsj og middag!

Koketid Under 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Forrett, Lunsj, Suppe
Enkel
4

Porsjoner

Suppe er perfekt på kjølige dager! Her har Chef Olivier laget en smaksrik suppe med søtpotet og balsamico. Nydelig til både lunsj og middag!

2

appelsiner

2 ss

Blodappelsinbalsamico*

500 g

søtpoteter

100 g

gulrøtter

1

gul løk

3

fedd hvitløk

2 ss

Hverdagsolje

6 dl

grønnsakskraft

2 dl

appelsinjus

200 g

kokosmelk

1 ss

spisskummen

4 ss

Intens olivenolje eller Chiliolje

Nykvernet Timut-pepper 

Havsalt fra Camargue 
 

1. 

Skrell appelsinene og lag fileter av dem


2. 

Mariner appelsinfiletene med 1 ss Balsamico med blodappelsin i en bolle. Ha på lokk og sett til side


3. 

Skjær søtpotet og gulrøtter i små biter, og gul løk i terninger


4. 

Ha Hverdagsolje i en kasserolle med høy kant og fres løken på medium varme til den er blank


5. 

Tilsett hvitløk og spisskummen og fortsett å steke i 2-3 minutter til


6. 

Ha søtpotet og gulrøtter i kasserollen og fortsett å steke i 3-4 minutter til


7. 

Tilsett deretter grønnsakskraft, appelsinjus og kokosmelk. La det hele småkoke i 10 minutter før du kjører suppen glatt med en stavmikser


8. 

Varm opp suppen igjen hvis nødvendig


9. 

Ha en liten spiseskje marinert appelsin i hver suppeskål, hell suppen over og server


10. 

Ringle over Intens olivenolje eller Olivenolje med chili, og smak til med nykvernet sort pepper og en liten klype Havsalt fra Camargue


Tilberedning

1. 

Skrell appelsinene og lag fileter av dem


2. 

Mariner appelsinfiletene med 1 ss Balsamico med blodappelsin i en bolle. Ha på lokk og sett til side


3. 

Skjær søtpotet og gulrøtter i små biter, og gul løk i terninger


4. 

Ha Hverdagsolje i en kasserolle med høy kant og fres løken på medium varme til den er blank


5. 

Tilsett hvitløk og spisskummen og fortsett å steke i 2-3 minutter til


6. 

Ha søtpotet og gulrøtter i kasserollen og fortsett å steke i 3-4 minutter til


7. 

Tilsett deretter grønnsakskraft, appelsinjus og kokosmelk. La det hele småkoke i 10 minutter før du kjører suppen glatt med en stavmikser


8. 

Varm opp suppen igjen hvis nødvendig


9. 

Ha en liten spiseskje marinert appelsin i hver suppeskål, hell suppen over og server


10. 

Ringle over Intens olivenolje eller Olivenolje med chili, og smak til med nykvernet sort pepper og en liten klype Havsalt fra Camargue


Ingridienser

2

appelsiner

2 ss

Blodappelsinbalsamico*

500 g

søtpoteter

100 g

gulrøtter

1

gul løk

3

fedd hvitløk

2 ss

Hverdagsolje

6 dl

grønnsakskraft

2 dl

appelsinjus

200 g

kokosmelk

1 ss

spisskummen

4 ss

Intens olivenolje eller Chiliolje

Nykvernet Timut-pepper 

Havsalt fra Camargue 
 

Flere smaksrike

Oppskrifter