X
Menu
MENU

BROKKOLISUPPE MED KOKOS, KORIANDER OG KRYDDERSTEKTE KIKERTER

Brokkolisuppe er en tidløs klassiker på det norske middagsbordet. Med krydderstekte kikerter, kokos og koriander har denne suppen et særpreg. Silkemyk og kremet med en smakfull crunch fra proteinproppede kikerter.

SUPPE

INGREDIENSER

  • 1 brokkoli
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 8 dl grønnsakskraft
  • 1 liten bunt koriander
  • 1 ss hverdagsolje
  • 3 dl kokosmelk
  • Urtesalt til pasta og salat
  • Nykvernet rødt Phu Quoc-pepper

TOPPING

INGREDIENSER

  • 1 boks kikerter
  • 2 ss chiliolje
  • 1 ts spisskummen
  • Urtesalt til pasta og salat
  • Nykvernet rødt Phu Quoc-pepper
  • Vellagret hvit balsamicoeddik 

TILBEREDNING

  • Skjær brokkolien i små buketter, skrell stilken og skjær den i små biter
  • Skrell og hakk løk og hvitløk
  • Fres løk og hvitløk blank og myk
  • Tilsett kraft og kok opp
  • Tilsett så brokkoli og la det hele koke i 5 minutter
  • Hell i kokosmelk og kok videre i 2 minutter
  • Tilsett koriander og kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser
  • Smak til med nykvernet Phu Quoc-pepper og urtesalt til pasta & salat
  • Skyll kikertene godt i kaldt vann og tørk dem godt
  • Varm en stor stekepanne og tilsett hverdagsolje. Stek kikertene lett gylne over høy varme
  • Dryss over krydder og urtesalt til pasta & salat, ta pannen av varmen og bland godt
  • Server suppen toppet med krydderstekte kikerter og pynt med koriander.
  • Ringle over ca 1 ss chiliolje og vellagret hvit balsamicoeddik
Brokkolisuppe med kokosmelk og ristede kikerter
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!