X
Menu
MENU

BROKKOLISUPPE MED KOKOS, KORIANDER OG KRYDDERSTEKTE KIKERTER

Brokkolisuppe er en tidløs klassiker på det norske middagsbordet. Med krydderstekte kikerter, kokos og koriander er dette em brokkolisuppe litt utenom det vanlige. Silkemyk og kremet med en smakfull krønsj fra protenirike kikerter.

Ingredienser

  • 1 brokkoli
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 8 dl grønnsakskraft
  • 1 liten bunt koriander
  • 1 ss hverdagsolje
  • 3 dl kokosmelk
  • Urtesalt til pasta og salat
  • Nykvernet rødt Phu Quoc-pepper

Ingredienser til krydrede kikerter

  • 1 boks kikerter
  • 2 ss chiliolje
  • 1 ts spisskummen
  • Urtesalt til pasta og salat
  • Nykvernet rødt Phu Quoc-pepper
  • Vellagret hvit balsamicoeddik 

Tilberedning

  • Skjær brokkolien i små buketter, skrell stilken og skjær den i små biter
  • Skell og hakk løk og hvitløk
  • Fres løk og hvitløk blank og myk
  • Tilsett kraft og kok opp
  • Tilsett så brokkoli og la det hele koke i 5 minutter
  • Hell i kokosmelk og kok videre i 2 minutter
  • Tilsett koriander og kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser
  • Smak til med nykvernet pepper og urtesalt til pasta og salat
  • Skyll kikertene i kaldt vann og tørk dem godt
  • Varm en stor stekepanne og tilsett olje. Stek kikertene lett gylne over høy varme
  • Dryss over krydder og urtesalt til pasta og salat, trekk pannen vekk fra varmen og bland godt
  • Server suppen toppet med krydderstekte kikerter og pynt med koriander.
  • Ringle over ca 1 ss chiliolje og vellagret hvit balsamicoeddik
Brokkolisuppe med kokosmelk og ristede kikerter