X
Menu
MENU

EPLE OG PÆRESUPPE

Ingredienser

  • 4 epler
  • 4 pærer
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1 ss Blomsterhonning fra Provence
  • Eplebalsamico
  • Vaniljebalsamico
  • Sitronolje
  • 1 ss hverdagsolje

Tilberedning

  • Skrell og rens epler og pærer
  • Skjær 1 eple og 1 pære i terninger. Bland sammen 1 ts eplebalsamico og 1 ts sitronolje. Sett til side.
  • Forvarm ovnen til 150 grader
  • Del eple og pære i grove biter, og bland disse med sitronolje.
  • Ha epler og pære over på et stekebrett og ringle med 1 ss vaniljebalsamico og halvparten av sitronsaften, tilslutt ringles 1 ss blomsterhonning fra Provence over.
  • Dekk frukten med et stekepapir og stek i 20-30 minutter i ovnen
  • Deretter kjøres epler og pærer i en food processor til en homogen konsistens 
  • I mellomtiden stekes eple-/pære terningene på medium varme med 1 ss hverdagsolje i 3-4 minutter
  • Ha 1 ss stekt eple-/pæreblanding i dype tallerkner og dekk med eple-/pæremos.
  • Ringle med 1 ts sitronolje og 1ts med vaniljebalsamico over eple-/pæremos.
Eple og pæresuppe