X
Menu
MENU

GAZPACHO MED HVIT FISK 

Gazpacho med hvit fisk er en herlig rett som også er den perfekte måten å unngå matsvinn. Middagsrester blir tryllet om til smakfull suppe.

INGREDIENSER

  • 400 g hvit fisk (breiflabb, skrei, steinbit, brosme el.)
  • 1 dl + 4 ss basilikumolje
  • 1 + 1 fedd hvitløk
  • Havsalt fra Camargue
  • Nykvernet hvitt Phu Quoc-pepper
  • 1 agurk
  • 1 rød paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • 1-2 tomater
  • 200 g hermetiske tomater
  • 1 liten sjalottløk
  • 1 ts chiliolje
  • 2 ss vellagret balsamico 12 år 
  • 1 neve basilikumblad

TILBEREDNING

  • Forvarm ovnen til 150 grader
  • Kjør glatt sammen basilikumolje med 1 fedd hvitløk, havsalt fra Camargue og hvitt Phu Quoc-pepper. Hell dette over fisken og vend godt om
  • Ha alt i en dyp ildfast form og bak i ovn i 12-15 minutter. Ta ut fisken og la den hvile i 5 minutter før den skjæres i.
  • Forvell tomater, fjern hinner og del tomater i båter.
  • Kutt ¼ agurk uten skall og kjerner i store terninger.
  • Bland agurk, tomater og finhakket basilikum med 2 ss basilikumolje, 1 ss vellagret balsamico 12 år og smak til med rikelig nykvernet pepper og havsalt fra Camargue. Sett til side.
  • Forebred gazpacho
  • Del paprika i to, fjern innmat, og kjør glatt med resten av agurken, som er skrelt, 1 fedd hvitløk, sjalottløk, hermetiske tomater, chiliolje og 1 ss vellagret balsamico 12 år. Sil og sett til side.
  • Fordel agurk-/tomatsalat og dressingen i dype tallerkner, og gazpacho.
  • Tilslutt danderes flak av fisken i suppen, smakes til med havsalt og nykvernet hvitt Phu Quoc-pepper

 

Tips: Fisken kan kjøles ned til romtemperatur og serveres kald

Gazpacho med hvit fisk
Lukk
449 kr igjen før du får fri frakt på handelen!