- Hjem /
- Gazpacho med hvit fisk - Suppe - Olivenlunden 1830
Gazpacho med hvit fisk er en herlig rett som også er den perfekte måten å unngå matsvinn. Middagsrester blir tryllet om til smakfull suppe.
INGREDIENSER
- 400 g hvit fisk (breiflabb, skrei, steinbit, brosme el.)
- 1 dl + 4 ss basilikumolje
- 1 + 1 fedd hvitløk
- Havsalt fra Camargue
- Nykvernet hvitt Phu Quoc-pepper
- 1 agurk
- 1 rød paprika
- 1 fedd hvitløk
- 1-2 tomater
- 200 g hermetiske tomater
- 1 liten sjalottløk
- 1 ts chiliolje
- 2 ss vellagret balsamico 12 år
- 1 neve basilikumblad
TILBEREDNING
- Forvarm ovnen til 150 grader
- Kjør glatt sammen basilikumolje med 1 fedd hvitløk, havsalt fra Camargue og hvitt Phu Quoc-pepper. Hell dette over fisken og vend godt om
- Ha alt i en dyp ildfast form og bak i ovn i 12-15 minutter. Ta ut fisken og la den hvile i 5 minutter før den skjæres i.
- Forvell tomater, fjern hinner og del tomater i båter.
- Kutt ¼ agurk uten skall og kjerner i store terninger.
- Bland agurk, tomater og finhakket basilikum med 2 ss basilikumolje, 1 ss vellagret balsamico 12 år og smak til med rikelig nykvernet pepper og havsalt fra Camargue. Sett til side.
- Forebred gazpacho
- Del paprika i to, fjern innmat, og kjør glatt med resten av agurken, som er skrelt, 1 fedd hvitløk, sjalottløk, hermetiske tomater, chiliolje og 1 ss vellagret balsamico 12 år. Sil og sett til side.
- Fordel agurk-/tomatsalat og dressingen i dype tallerkner, og gazpacho.
- Tilslutt danderes flak av fisken i suppen, smakes til med havsalt og nykvernet hvitt Phu Quoc-pepper
Tips: Fisken kan kjøles ned til romtemperatur og serveres kald
