X
Menu
MENU

GAZPACHO

Gazpacho er en kald suppe og en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucía. Ekstra god blir den med en ekstra virgin olivenolje fra nettopp Spania.

INGREDIENSER

  • 1⁄2 liten løk
  • 1⁄3 agurk
  • 1⁄2 rød paprika
  • 1 hvitløksfedd
  • 5 modne tomater
  • 1⁄2 gul mango
  • 1 ts salt
  • 2 dl vann
  • 1,5 dl balansert olivenolje 
  • 2 ss Mangobalsamico
  • Havsalt fra Camargue
  • Nykvernet sort Voatsiperifery-pepper
  • Vellagret hvit balsamicoeddik

TILBEREDNING

  • Skjær løken i biter.
  • Skjær hvitløken i 2 og fjern det grønne i midten.
  • Skrell agurken og skjær den i biter.
  • Fjern frøene fra paprikaen og skjær den i biter.
  • Skjær tomatene i båter.
  • Skrell mangoen og skjær den i biter.
  • Bland løken, hvitløken, agurken, paprikaen, salt og mangoen i en skål.
  • Tilsett vann og kjør det glatt med en stavmikser.
  • Sil gazpachoen og visp den sammen med olivenoljen og mangobalsamico. Sett den i kjøleskap i minst 2 timer.
  • Server den kaldt og gjerne i små glass.
  • Hell ca 1 ts vellagret hvit balsamicoeddik over hvert glass.

Tips: Mangobalsamico kan erstattes med Banyulseddik.
Tilsett gjerne 30 g loff i gazpachoen for ytterligere tekstur og smak.

Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!