X
Menu
MENU

GRESSKARSUPPE MED FRUKT OG NØTTER 

Ingen høst uten gressakarsuppe! Piff opp den tradisjonelle gresskarsuppen med fantastisk smakfull topping av frukt og nøtter i vaniljebalsamico. Bedre blir det faktisk ikke – denne suppen er en gyllen og varmende porsjon med ekte høstmat. Bon Appétit!

INGREDIENSER (6 pers)

  • 1,5 kg gresskar
  • 2 ss hvitløksolje
  • 1 liten løk
  • 750 ml grønnsakskraft
  • 2 ss vaniljebalsamico
  • 1 ts ingefær
  • 1/2 ts kanel
  • ½ ts muskatnøtt
  • 6 ss crème fraiche

 

TILBEREDNING

  • Skrell og skjær gresskar i store biter
  • Fres løk med hvitløksolje i en kasserolle på middels varme til den er blank
  • Ha deretter gresskar, grønnsakskraft, vaniljebalsamico, ingefær, kanel og muskatnøtt i, og kok opp suppen. La småkoke i 20-25 minutter.
  • Ta av fra varmen

 

INGREDIENSER til topping

  • 1 pære Williams
  • 1/4 kopp valnøtter
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss vaniljebalsamico
  • 1 ss grønn sitronsaft

 

TILBEREDNING av topping

  • Skrell og skjær pæren i terninger
  • Ha grovhakkede valnøtter, brunt sukker, vaniljebalsamico og grønn sitronsaft i en liten kasserolle og fres dem på middels varme i cirka 5 minutter

 

TILBEREDNING av suppen

  • Kjør suppen glatt med en stavmikser og varm opp igjen.
  • Tilsett deretter crème fraiche rett før servering
  • Topp suppen med pære-/valnøttblandingen og ringle lett med vaniljebalsamico over.
Gresskarsuppe med topping
Gresskarsuppe med frukt og nøtter