X
Menu
MENU

KALD BROKKOLISUPPE

Brokkolisuppe er en slager på mange middagsbord i det ganske land. Prøv denne avkjølte varianten med cottage cheese og rikelig med persille.

INGREDIENSER
  • 3 brokkoli
  • 8 dl vegetabilsk kraft
  • ¼ bunt bladpersille
  • Hverdagsolje
  • Havsalt fra Camargue
  • Nykvernet sort Kampot-pepper
  • 250 g. cottage cheese
  • 1 ss vellagret hvit balsamicoeddik
TILBEREDNING
  1. Vask brokkolien og ta vare på brokkoliblomstene.
  2. Fjern brokkolistammen og sett til side
  3. Grovhakk resten av brokkolien
  4. Varm opp kraften.
  5. I en kasserolle stekes brokkoli med 1 ss hverdagsolje i 2 minutter. Smak til med havsalt fra Camargue.
  6. Tilsett kraften og kok på nytt. La det småkoke i 5 minutter til
  7. Avkjøl raskt i en bolle.
  8. Tilsett bladpersille i suppen
  9. Kjør dette glatt med en stavmikser og sett til side på et kjølig sted
  10. I mellomtiden skreller og rasp stammen fra brokkoli og fordel dette i 4 tallerkener. Sett disse i fryseren.
  11. Bland sammen 1 ss vellagret hvit balsamicoeddikk med cottage cheese.
  12. Server kald brokkolisuppe i iskald tallerken. Dander med brokkoliblomster og ha til slutt 1 ss cottage cheese over suppen
  13. Server umiddelbart
brokkolisuppe med cottage cheese
Brokkolisuppe med cottage cheese