X
Menu
MENU

MARINERT KJØTTSUPPE MED FIKENBALSAMICO  

Ingredienser til marinade

  • 1 kg kjøtt til gryte (lam eller okse)
  • 3 ss fikenbalsamico 
  • 5 ss eplebalsamico 
  • 1 ss sennep med honning
  • 1 ss Kampot-pepper

Tilberedning

  • Del kjøttet i terninger.
  • Bland sammen ingrediensene til marinaden
  • Hell over kjøttet og vend godt inn.
  • La kjøttet marinere 4 timer i romtemperatur eller over natten i kjøleskap

Ingredienser til suppe

  • 3 gulrøtter
  • 1 kålrot
  • 1 løk
  • ½ purreløk
  • ¼ hodekål
  • 500 g poteter
  • Vann
  • Havsalt fra Camargue
  • 10 korn Kampot-pepper
  • Husets olje
  • 2 laurbærblad

Tilberedning

  • Ha marinert kjøtt i en gryte og dekk det med varmt vann, tilsett laurbærblad og pepperkorn.
  • Skru ned temperaturen og la kjøttet trekke på svak varme i ca 1 time
  • Skum av når det danner seg grums på overflaten. Når kjøttet er trukket i 1 time, siler du av kraften og tar vare på den.
  • I mellomtiden skjæres kålrot i terninger, gulrøtter i skiver, purreløk i passe størrelse, løk i terninger, hodekål i strimler, og poteter i terninger.
  • Kok poteter i kjøttkraft og tilsett de andre grønnsakene.
  • Når grønnsakene er nesten ferdigkokte, tilsettes kjøttet
  • Før servering reduseres marinaden 1-2 minutter og 1dl husets olje vispes inn.
  • Server suppen rykende varm og ringle med fiken-/eple marinade over. 
Kjøttsuppe