X
Menu
MENU

MIDDELHAVSINSPIRERT FISKESUPPE 

Fiskesuppe er en varmende og smakfull klassiker. Denne middelhavsinspirerte varianten med mangobalsamico gjør hvit fisk spennende og smakfullt!

INGREDIENSER

  • 1 1/2 gul løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts appelsinskall
  • 1 rød paprika
  • 1 purreløk
  • 1 boks grovhakkede tomater + 3 modne tomater
  • 5 dl fiskebuljong
  • 2 ss tomatpuré
  • 500 g skinnfrie fiskefileter
  • 3 ss bladpersille.
  • Gul sitronolje
  • 3 ss mangobalsamico
  • Hvit pepper Phu Quoc
  • Havsalt fra Camargue

TILBEREDNING

  • Forbered alle grønnsakene før du begynner å lage suppen
  • Skrell og finsnitt løk, finhakk kun det hvite av purreløken, riv laurbærblad, finhakk hvitløken, skjær paprika i små biter, hakk persilleblader
  • Finhakk 3 modne tomater og press disse gjennom en sil.
  • Varm opp 1-2 ss gul sitronolje og fres gul løk, purreløk, hvitløk, laurbærblad og oregano på svak varme i 10 minutter med lokk og rør av og til. På slutten av steketiden tilsettes 3 ss mangobalsamico
  • Ha i appelsinskall, paprika, og pressede tomater, legg på lokk og kok i 10-15 minutter til
  • Ha grovhakkede tomater, fiskebuljong og tomatpuré i kjelen.
  • Rør godt og kok opp, skru deretter ned varmen og la det trekke uten lokk i 15 minutter.
  • Fjern laurbærblad fra suppen.
  • Forvarm ovnen til 150 grader
  • Skjær fiskefilet i terninger.
  • Smør tallerkener eller serveringsfat med et tynt lag gul sitronolje.
  • Ha fiskebiter på et serveringsfat eller fordel dem på hver tallerken
  • Slå av ovnen og ha serveringsfat eller tallerkener i ovnen i 5 minutter.
  • I mellomtiden varmes suppen opp igjen til kokepunktet og helles i serveringsfat eller i tallerken. Varm opp ovnen på nytt og sett suppen inn i 5 minutter til.
  • Ha bladpersille over suppen og ringle cirka 1 ss gul sitronolje over hver tallerken
Middelhavsinspirert fiskesuppe
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!