X
Menu
MENU

SELLERISUPPE MED SJAMPINJONG

INGREDIENSER – MARINERT SJAMPINJONG 

• 1 ss hverdagsolje
• 1 neve sjampinjong
• 1 ss hvitløksolje
• 1 ts eplebalsamico
• 1 klype havsalt fra Camargue
• 1 nykvernet sort Phu Quoc-pepper

TILBEREDNING

1. Ha hverdagsoljen i en stekepanne.

2. Kutt sjampinjongene i små biter og stek dem forsiktig i 2-3 minutter, på middels varme.

3. Ha dem så i en bolle og bland dem med hvitløksolje og eplebalsamico. Smak til med  havsalt og sort pepper.

4. Ha soppen i kjøleskapet og la det marinere i minst 2-3 timer og opp til 1 døgn.

INGREDIENSER – SUPPE

• 400 g sellerirot
• 150 g mandelpotet
• 3 ss hverdagsolje
• 4 dl grønnsakskraft
• 4 dl H-melk
• 1 ss sennep m/ honning
• 1 syrlig eple
• 1 bunt gressløk
intens olivenolje

TILBEREDNING

1. Finhakk gressløk og kutt selleriroten, mandelpotetene og eplet i små terninger.

2. Fres selleriroten og mandelpotetene i en stor kasserolle i ca. 4-5 minutter, på middels varme, med 2 ss hverdagsolje.

3. Tilsett grønnsakskraften og H-melken i kasserollen.  La det småkoke til grønnsakene blir møre.

4. Kjør grønnsakene glatt med stavmikser sammen med 1 ss sennep m/ honning.

5. Stek så epleterningene med resten av hverdagsoljen i 2-3 minutter.

6. Ha sellerisuppen i en skål og dander med en ss marinert sopp, varme epleterninger og gressløk.

7. Ringle intens olivenolje over suppen og server varmt.

Produkter brukt i denne oppskriften:

400x561_Sellerisuppe-sopp