X
Menu
MENU

SITRUSSUPPE MED EPLE 

INGREDIENSER

  • 2 grønne epler
  • 5 dl eplemos uten sukker
  • 1 banan
  • 1 grapefrukt
  • 1 appelsin
  • 1 grønn sitron
  • 2 ss sitronbalsamico
  • sitronolje

TILBEREDNING

  1. Fjern skall av grapefrukt og appelsin med en skarp kniv.
  2. Skjær så ut appelsin- og grapefruktfiletene med en liten kniv. Unngå å få med hinnene.
  3. Bruk et zestjern for å fjerne skallet av sitronen. Sitronzesten has over i en kjele med kaldt vann og gis et oppkok. Has på nytt i kaldt vann. Sil av vannet.
  4. Varm opp sitrusfilet, sitronzest, sitronbalsamico og eplemos i en kjele. Ta det av varmen før det koker. Kjøl ned i romtemperatur under lokk.
  5. Vask og del eplet i to og fjern kjernehuset.
  6. Del så på nytt i to, strimle i tynne skiver og ha det i epleblandingen. Sett til side i kjøleskap.
  7. Del banan i tynne skiver og fordel på serveringsfat eller tallerken, og hell eple-/sitrus suppen over.
  8. Tilslutt ringles over med 1 ss sitronolje.
  9. Smak til med en liten dash kanel.
Sitrussuppe med eple
Sitrus Suppe 2864 2