X
Menu
MENU

SKUMMET SKOGSOPP 

INGREDIENSER – GARNITYR 

• 2 steinsopp
• 4 aromasopp
• 2 sjampinjonger
• 4-6 kantareller
• 1 pastinakk
• 1 skive kålrot
• 1 sellerirot
• 1 hvitløksfedd
trøffelsalt
hvit trøffelbalsamico
balsamicoperler m/ trøffel
• 1 timianstilk

TILBEREDNING

1. Finhakk hvitløken og fjern bladene fra timianstilken.

2. Vask stein- og aromasoppen og del de i 4. Del kantarellene og sjampinjongen i 2.

3. Skrell rotgrønnsakene og pastinakken og skjær de i 4. Del kålrotskiven og selleriroten i 4. Forvell rotgrønnsakene.

4. Fres den finhakkede hvitløken i en middels varm panne i 1 minutt, deretter tilsett all soppen og timianen med 1 ss hverdagsolje og 1 ss smør og stek i knapp 30 sekunder.

5. Varm opp rotgrønnsakene med soppen i 1 til 2 minutter på middels varme.

INGREDIENSER – SAUS

• steinsopprester fra garnityren
• 1 neve kantareller
• 3 sjampinjonger
• 1 neve soppblanding
• 2 sjalottløk
• 3 laurbærblader
• 2,5 dl eplejuice
• 2,5 dl hvitvin
• 0,5 l fløte
• 0,5 l melk
• 4 ss hverdagsolje
• 2 ss smør
trøffelsalt
hvit trøffelolje

TILBEREDNING

1. Vask og skjær soppen i grove biter.

2. Finhakk sjalottløken og fres de i en stekepanne med 2 ss hverdagsolje og 1 ss smør, før du tilsetter all soppen. Stek på middels varme i 5 minutter.

3. Tilsett hvitvinen og laurbærbladene og la det småkoke i 3 minutter.

4. Tilsett melk og fløte og la det fortsette å småkoke i 20 minutter.

5. Når sausen er ferdigkokt, kjør den glatt og sil.

ANRETNING

1. Fordel garnityren, all soppen og rotgrønnsakene i 4 dype tallerkener.

2. Ringle 1 ss hvit trøffelbalsamico over hver porsjon.

3. Varm opp sausen og miks den på nytt med en stavmikser for å få mest mulig skum. Fordel det så over hver tallerken.

4. Før servering, ringle 1 ts trøffelolje over og pynt med balsamicoperler.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Skummet-skogsopp