X
Menu
MENU

SØTPOTETSUPPE MED APPELSIN

Det er lite som slår en god og varmende søtpotetsuppe til lunsj eller middag. Med appelsin blir den enda bedre! Frisk og god, og metter godt.

INGREDIENSER

  • 2 appelsiner
  • 1-2 ss balsamico m/blodappelsin*
  • 500 g søtpoteter
  • 100 g gulrøtter
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss hverdagsolje
  • 6 dl grønnsakskraft
  • 2 dl appelsinjus
  • 200 g kokosmelk
  • 1 ss spisskummen
  • 4 ss olivenolje fra Toscana eller chiliolje
  • Nykvernet Timut-pepper
  • Havsalt fra Camargue

*Blodappelsinbalsamico kan erstattes med sitronbalsamico eller hvit balsamico

TILBEREDNING

  • Skrell appelsinene og lag fileter av dem.
  • Mariner appelsinfiletene med 1 ss balsamico m/blodappelsin i en bolle. Ha på lokk og sett til side.
  • Skjær søtpotet og gulrøtter i små biter, og gul løk i terninger.
  • Ha hverdagsolje i en kasserolle med høy kant og fres løken på medium varme til den er blank.
  • Tilsett hvitløk og spisskummen og fortsett å steke i 2-3 minutter til.
  • Ha søtpotet og gulrøtter i kasserollen og fortsett å steke i 3-4 minutter til.
  • Tilsett deretter grønnsakskraft, appelsinjus og kokosmelk. La det hele småkoke i 10 minutter før du kjører suppen glatt med en stavmikser.
  • Varm opp suppen igjen hvis nødvendig.
  • Ha en liten spiseskje marinert appelsin i hver suppeskål, hell suppen over og server.
  • Ringle over toscansk olivenolje eller chiliolje, og smak til med nykvernet Timut-pepper og en liten klype havsalt fra Camargue.
søtpotetsuppe med appelsin
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!