X
Menu
MENU

SØTPOTETSUPPE MED APPELSIN

Ingredienser

  • 2 appelsiner
  • 1-2 ss Balsamico m/blodappelsin
  • 500 g søtpoteter
  • 100 g gulrøtter
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss hverdagsolje
  • 6 dl grønnsakskraft
  • 2 dl appelsinjus
  • 200 g kokosmelk
  • 1 ss spisskummen
  • 4 ss olivenolje fra Toscana eller Chiliolje
  • Nykvernet Timut-pepper
  • Havsalt fra Camargue

Tilberedning

  • Skrell appelsinene og lag fileter av dem.
  • Mariner appelsinfiletene med 1 ss Balsamico m/blodappelsin i en bolle. Ha på lokk og sett til side.
  • Skjær søtpotet og gulrøtter i små biter, og gul løk i terninger.
  • Ha hverdagsolje i en kasserolle med høy kant og fres løken på medium varme til den er blank.
  • Tilsett hvitløk og spisskummen og fortsett å steke i 2-3 minutter til.
  • Ha søtpotet og gulrøtter i kasserollen og fortsett å steke i 3-4 minutter til.
  • Tilsett deretter grønnsakskraft, appelsinjus og kokosmelk. La det hele småkoke i 10 minutter før du kjører suppen glatt med en stavmikser.
  • Varm opp suppen igjen hvis nødvendig.
  • Ha en liten spiseskje marinert appelsin i hver suppeskål, hel suppen over og server.
  • Ringle over toskansk olivenolje eller chiliolje, og smak til med nykvernet Timut-pepper og en liten klype havsalt fra Camargue.

Produkter brukt i denne oppskriften:

søtpotetsuppe med appelsin