X
Menu
MENU

SØTPOTETSUPPE MED KASTANJEKREM OG TRØFFELOLJE

INGREDIENSER

• 450 g søtpoteter
• 1⁄2 gul løk
• 2 ss hverdagsolje
• 1 l varmt vann
havsalt fra Camargue
sort Phu Quoc-pepper
• 1 dl fløte
• 4 ts hvit trøffelolje 
• 4 ts hvit trøffelbalsamico
trøffelsalt
• 1 glass kastanjekrem

TILBEREDNING

1. Skrell søtpotetene og del dem i store biter.

2. Skrell den gule løken og strimle den i tynne skiver.

3. Fres den gule løken i en stor kasserolle med hverdagsoljen til den er blank.

4. Ha i søtpotetene og stek videre i 2-3 minutter.

5. Tilsett kokende vann og la det småkoke i 20-25 minutter til søtpotetene er møre. Deretter sil dem og ta vare på kraften.

6. Miks søtpotetene med litt av kraften i en foodprocessor til du får en ønskelig konsistens.

7. Vend inn kastanjekremen og fløten i søtpotetblandingen.

8. Smak til med havsalt og pepper.

9. Ha 1 ts hvit trøffelbalsamico i hver suppeskål.

10. Varm suppen forsiktig opp og fordel den i suppeskålene.

11. Ringle ca. 1 ts trøffelolje og dryss 1 klype trøffelsalt over hver porsjon.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Søtpotetsuppe