X
Menu
MENU

SPINATSUPPE MED PARMESAN OG EGG

Spinatsuppe er like sunt som det er godt. Toppet med parmesan, krutonger og et bløtkokt egg er dette en fargerik proteinbombe du kan nyte med god samvittighet!

INGREDIENSER

  • 200 g spinatblader
  • 1 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 dl grønnsakskraft eller kyllingkraft
  • ¼ ts nyrevet muskat
  • 2 ss finrevet parmesan
  • Nykvernet sort Phu Quoc-pepper
  • Havsalt fra Camargue
  • 2 bløtkokte egg
  • Brødskiver
  • Hvitløksolje
  • Eplebalsamico

TILBEREDNING

  • Forvarm ovnen til 150 grader
  • Del brødskiver i terninger og bland med 2-3 ss hvitløksolje.
  • Smak til med havsalt fra Camargue og nykvernet sort Phu Quoc-pepper
  • Stek disse i 10 minutter og sett til side
  • Kok eggene til de er bløtkokte og sett til side
  • Grovhakk sjalottløk og hvitløk
  • Fres sjalottløk og hvitløk med 1-2 ss hvitløksolje på middels varme. Mot slutten av steketiden tilsettes 1 ss eplebalsamico, fortsett så å redusere i 30 sekunder til
  • Tilsett spinat og vend rundt til den faller sammen
  • Tilsett grønnsak- eller kyllingkraft og muskatnøtt og kok opp
  • Tilsett parmesan og kjør glatt med stavmikser
  • Smak til med nykvernet Phu-Quoc pepper og havsalt fra Camargue
  • Server med bløtkokt egg og brødkrutongene
  • Tilslutt ringles ca 1 ss hvitløksolje over suppen

Tips: Varier oppskriften med posjert, bløtkokt eller hardkokt egg.

Spinatsuppe med egg og parmesan
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!