X
Menu
MENU

SPINATSUPPE MED PARMESAN OG EGG

For de fleste er det et mål å spise mer grønnsaker. Suppe er en fantastisk måte å få mer god næring og grønnsaker inn i kosten på. Spinatsuppe med egg og parmesan er en sikker vinner om du ønsker deg en middag som er både fargerik og full av proteiner og smak! Sunt og godt – helt enkelt.

INGREDIENSER

  • 200 g spinatblader
  • 1 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 dl grønnsakkraft eller kyllingkraft
  • ¼ ts nyrevet muskat
  • 2 ss finrevet parmesan
  • Nykvernet sort Phu Quoc-pepper
  • Havsalt fra Camargue
  • 2 bløtkokte egg
  • Brødskiver
  • Hvitløksolje
  • Eplebalsamico

TILBEREDNING

  1. Forvarm ovnen til 150 grader
  2. Del brødskiver i terninger og bland med 2-3 ss hvitløksolje.
  3. Smak til med havsalt fra Camargue og nykvernet sort Phu Quoc-pepper
  4. Stek disse i 10 minutter og sett til side
  5. Kok eggene til de er bløtkokte og sett til side
  6. Grovhakk sjalottløk og hvitløk
  7. Fres sjalottløk og hvitløk med 1-2 ss hvitløksolje på middels varme. Mot slutten av steketiden tilsettes 1 ss eplebalsamico, fortsett så å redusere i 30 sekunder til
  8. Tilsett spinat og vend rundt til den faller sammen
  9. Tilsett grønnsak- eller kyllingkraft og muskatnøtt og kok opp
  10. Tilsett parmesan og kjør glatt med stavmikser
  11. Smak til med nykvernet Phu-Quoc pepper og havsalt fra Camargue
  12. Server med bløtkokt egg og brødkrutongene
  13. Tilslutt ringles ca 1 ss hvitløksolje over suppen

Tips: Man kan bruke enten posjert egg eller hard kokt

Spinatsuppe med egg og parmesan