- Hjem /
- Suppe med vårløk og salat - Suppe - Olivenlunden 1830
Salat til overs som begynner å bli dvask? Lag suppe med vårløk og salat! Enkel, smakfull og en helt i kampen for å kaste mindre mat! Se oppskriften her!
INGREDIENSER
- 2 hoder crispisalat eller ekebladsalat
- 3 ss hverdagsolje
- 3 vårløk
- 3 dl grønnsakskraft
- 3 dl fløte
- 2 pærer
- 1 løk
- Basilikumolje
- Eplebalsamico
- Urtesalt til salat&pasta
- Nykvernet sort pepper
TILBEREDNING
- Finhakk sjalottløk og fres på middels varme i olje til den er blank
- Tilsett salat og vend rundt til den faller sammen. Sett til side
- Kok opp fløte og grønnsakskraft og tilsett vårløk, la småkoke i 3 minutter
- Tilsett fløte og kraft, samt salatblanding og la småkoke i 2 minutter.
- Hell fløte-/grønnsakskraft over salaten.
- Deretter kjøres det glatt med en stavmikser, og suppen siles.
- Rens pærene og skjær i terninger
- Skrell løk og del i tynne skiver
- Stek pærer i en panne i to minutter med 1 ss eplebalsamico. Sett til side
- Stek løk i 2-3 minutter og tilsett 1 ss eplebalsamico på slutten av steketiden
- Varm opp igjen suppen og server
- Smak til med basilikumolje, urtesalt til salat&pasta og nykvernet sort pepper
- Til slutt toppes suppen med stekt pære og løk
