X
Menu
MENU

FLØTEGRATINERTE POTETER MED TRØFFEL

INGREDIENSER

• 2 ss hverdagsolje
• 2 hvitløksfedd
• 750 g poteter
• ca. 1 l H-melk
• 1 purreløk
• 1 timianstilk
• 1 rosmarinstilk
• 2 laurbærblader
• 2 dl fløte
• 1-2 sommertrøfler i skiver
hvit trøffelolje
trøffelsalt
• 6-7 sorte Kampot-pepperkorn

TILBEREDNING

1. Forvarm ovnen til 200 grader.

2. Knus pepperen i en morter, finhakk hvitløken, strimle purreløken, skrell potetene og del de i skiver.

3. Fres hvitløken i en kasserolle med hverdagsoljen.

4. Tilsett potetene, purreløken, timianen og laurbærbladene, smak til med trøffelsalt og en del av det knuste pepperet. La det steke i 3-4 minutter.

5. Hell melk i kasserollen til potetene er dekket, la det småkoke i 15-20 minutter til potetene er møre.

6. Sil potetene og sett til side.

7. Ha potetene i små former sammen med resten av pepperet.

8. Grovhakk sommertrøffelen og fordel dem over hver porsjon.

9. Bland resten av melken med fløten, smak til med trøffelsalt og hell det over potetene.

10. Stek formene i ovnen i ca. 20 minutter.

11. Før servering, ha en trøffelskive over de gratinerte potetene og ringle ca. 1 ts trøffelolje over.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Fløtegratinerte-poteter