X
Menu
MENU

HUMMUS

INGREDIENSER

  • 700 g kikerter (ferdigkokt)
  • 2 dl grønnsakskraft
  • Hverdagsolje
  • ½ løk
  • ¼ sellerirot
  • 1-2 dl hvitløksolje
  • 1 ss sitronbalsamico
  • 2 ss spisskummen
  • Cayennepepper
  • Paprikapulver
  • Havsalt fra Camargue
  • Nykvernet sort Phu Quoc-pepper

TILBEREDNING

  1. Skyll kikertene godt.
  2. Gi kikertene et raskt oppkok med grønnsakskrafen og sil dem. Tar vare på grønnsakskraften.
  3. Del løk og sellerirot i små terninger
  4. Fres løk og sellerirot med olivenolje over medium varme til de er møre.
  5. Ha grønnsakene i en mikser og kjør dem glatte sammen med kikertene, hvitløksoljen og sitronbalsamico
  6. Hvis blandingen har en for tykk konsistens kan du tynne den ut med litt av grønnsakskraften
  7. Smak til med spisskummen, paprikapulver eller Cayennepepper.
  8. Tilsett tilslutt havsalt og nykvernet Phu Quoc-pepper etter smak

 

Tips: Man kan erstatte sitronbalsamico med eplebalsamico, og hvitløksolje med en intens olivenolje.

Vil du prøve en annen vri på hummusen? Erstatt kikerter med røde linser. Da bruker du 300 g røde linser, kun 2 ss intens olivenolje og  80 g halvtørkede tomater.

Hummus