X
Menu
MENU

HUMMUS

Med denne oppskriften får du en skikkelig god hummus med masse smak. Perfekt dip til grønnsakene eller som et smakfullt tilbehør til middag.

INGREDIENSER

  • 700 g kikerter (ferdigkokt)
  • 2 dl grønnsakskraft
  • Hverdagsolje
  • ½ løk
  • ¼ sellerirot
  • 1-2 dl hvitløksolje
  • 1 ss sitronbalsamico*
  • 2 ss spisskummen
  • Cayennepepper
  • Paprikapulver
  • Havsalt fra Camargue
  • Nykvernet sort Phu Quoc-pepper

TILBEREDNING

  • Skyll kikertene godt.
  • Gi kikertene et raskt oppkok med grønnsakskraften og sil dem. Ta vare på grønnsakskraften.
  • Del løk og sellerirot i små terninger
  • Fres løk og sellerirot med olivenolje over medium varme til de er møre.
  • Ha grønnsakene i en mikser og kjør dem glatte sammen med kikertene, hvitløksoljen og sitronbalsamico
  • Hvis blandingen har en for tykk konsistens kan du tynne den ut med litt av grønnsakskraften
  • Smak til med spisskummen, paprikapulver eller Cayennepepper.
  • Tilsett tilslutt havsalt og nykvernet Phu Quoc-pepper etter smak

*Sitronbalsamico kan erstattes av eplebalsamico eller hvitløksolje

Tips: Vil du prøve en annen vri på hummusen? Erstatt kikerter med røde linser. Da bruker du 300 g røde linser, kun 2 ss intens olivenolje og  80 g halvtørkede tomater.

Hummus
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!