X
Menu
MENU

RISTEDE RØDBETER MED KIRSEBÆRBALSAMICO OG GEITOST

Ristede rødbeter er en lun og god liten rett som er perfekt som tilbehør til høstens middager. Kirsebærbalsamico og valnøtter er med på å sette prikken over i-en på denne lille salaten.

INGREDIENSER 
  • 2-3 rødbeter eller gulbeter
  • 0,6 dl kirsebærbalsamico 
  • 1 neve grønnkål
  • Havsalt fra Camargue
  • Nykvernet Kampot pepper
  • ¼ kopp fersk geitost
  • 1 liten neve valnøtter.
TILBEREDNING
  • Forvarm ovnen til 200 gr.
  • Rist valnøtter i en tørr panne på medium varme i ca 10 min. Sett til side
  • Kok rødbeter i kokende vann med grovt salt cirka 30-40 minutter i forhold til størrelse. Konsistensen må være al dente
  • Del kokte beter i båter og ha dem på et stekepapir
  • Ringle med kirsebærbalsamico og steke 10 min til
  • Deretter snu dem og forsett å steke 10 min. til
  • I en tørr stekepanne stek på medium varme grønnkål i 2-3 minutter. Dryss med havsalt fra Camargue.
  • Anrett varme rødbeter med grønnkål på et fat eller tallerken varme rødbetter med grønnkål
  • Dander deretter e med rystete valnøtter og geitost.
  • Smake til med nykvernet Kampot- pepper

Tips:  Kirsebærbalsamico kan erstattes med fikenbalsamico

Ristete rødbeter med kirsebærbalsamico og geitost
Ristete rødbeter med kirsebærbalsamico og geitost