X
Menu
MENU

ROTGRØNNSAKER MED BLOMSTERHONNING OG HØSTOLJE

Disse smakfulle rotgrønnsakene er en hyllest til alt det gode høsten har å by på og det perfekte tilbehøret til alle høstens middagsretter. Spesielt god er rotgrønnsaker med blomsterhonning dersom du kombinerer dem med mørt og godt lam!

INGREDIENSER

 

•3 gulrøtter
•2 pastinakk
•1 rødløk
•1 gulbete
•1 eple
•1 pære
•4 plommer
• 1⁄2 ss sitronsaft
• 2 ss blomsterhonning
• 2-3 ss hverdagsolje
• Havsalt fra Camargue
• Nykvernet sort kampot-pepper
• Høstolje

TILBEREDNING

1. Kutt alle grønnsakene; gulrøtter og pastinakker i fire på langs. Rødløk, gulbete, eple, pære og plommer i båter.

2. Bland alle grønnsakene sammen med hverdagsoljen.

3. Smak til med havsalt og rikelig med nykvernet sort pepper.

4. Ha grønnsakene over på ett stekebrett (bruk bakepapir i tillegg om ønskelig)

5. Ha blomsterhonningen over rotgrønnsakene, og deretter sitronsaften.

6. Stek dem på 200 gr i ca. 30 min. Bland grønnsakene underveis i stekingen.

7. Ringle høstolje over rotgrønnsakene før servering.