X
Menu
MENU

ROTGRØNNSAKER MED BLOMSTERHONNING OG HØSTOLJE

Disse smakfulle rotgrønnsakene er en hyllest til alt det gode høsten har å by på og det perfekte tilbehøret til alle høstens middagsretter. Spesielt god er rotgrønnsaker med blomsterhonning dersom du kombinerer dem med mørt og godt lam!

INGREDIENSER

  • 3 gulrøtter
  • 2 pastinakk
  • 1 rødløk
  • 1 gulbete
  • 1 eple
  • 1 pære
  • 4 plommer
  • 1⁄2 ss sitronsaft
  • 2 ss blomsterhonning
  • 2-3 ss hverdagsolje
  • Havsalt fra Camargue
  • Nykvernet sort kampot-pepper
  • Høstolje

TILBEREDNING

  • Kutt alle grønnsakene; gulrøtter og pastinakker i fire på langs. Rødløk, gulbete, eple, pære og plommer i båter.
  • Bland alle grønnsakene sammen med hverdagsoljen.
  • Smak til med havsalt og rikelig med nykvernet sort pepper.
  • Ha grønnsakene over på ett stekebrett (bruk bakepapir i tillegg om ønskelig)
  • Ha blomsterhonningen over rotgrønnsakene, og deretter sitronsaften.
  • Stek dem på 200 gr i ca. 30 min. Bland grønnsakene underveis i stekingen.
  • Ringle høstolje over rotgrønnsakene før servering.
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!