X
Menu
MENU

FRISK COUSCOUSSALAT: TABBOULEH

Tabbouleh er en vegetarisk salat med opprinnelse i Midtøsten som består av smått oppkuttede grønnsaker og urter. Denne couscous-salaten og er nydelig til både fisk- og kjøttretter, men også god i et vegetarmåltid.

INGREDIENSER 

  • 1 ss korinter
  • 3 ss hverdagsolje
  • 300 g couscous
  • Grønnsakskraft
  • 3 tomater
  • 1 bunt koriander
  • 1 rødløk
  • 1⁄2 agurk i små terninger
  • 1 ss Leccino-oliven uten stein
  • 3 ss mynteolje*
  • 1 ss granateplebalsamico
  • Urtesalt til salat & pasta
  • Nykvernet sort Kampot-pepper

*Mynteolje kan erstattes med hverdagsolje og en neve mynteblader

TILBEREDNING 

  • La korintene ligge i vann i et døgn.
  • Hell 1 ss hverdagsolje over couscousen og la hvile i 30 minutter.
  • Forvell tomatene i 30 sekunder i kokende vann og fjern skallet.
  • Del dem i to, fjern frøene og del dem i små terninger.
  • Finhakk koriander og rødløken.
  • Skrell agurken, fjern frøene og kutt i små terninger.
  • Kok opp grønnsakskraften med 2 ss hverdagsolje og tilsett couscousen – følg anvisningen på pakken.
  • Skill couscousen med en gaffel og la den hvile i 10 minutter.
  • Bland alle grønnsakene, urtene, olivenene og korintene i couscousen.
  • Lag en dressing med mynteolje, granateplebalsamico, urtesalt og pepper.
  • Hell dressingen over couscousen før servering.
400x561_TABBOULEH
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!