X
Menu
MENU

GRØNNSAKSGRATENG MED ROSMARINOLJE OG SITRONBALSAMICO

Hva med en deilig grønnsaksgrateng til middag? Sunt og godt med rosmarinolje og sitronbalsamico. En vegetarmiddag som faller i smak hos alle!

INGREDIENSER

  • Rosmarinolje
  • Sitronbalsamico
  • Hverdagsolje
  • Urtesalt til salat & pasta
  • Nykvernet Voatsiperifery-pepper
  • 4 tomater
  • 1 grønn paprika
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 aubergine
  • 1 squash

TILBEREDNING

  • Del paprikaene i to, fjern innmat og skjær paprika i skiver.
  • Kutt tynne skiver av løk og bland sammen med paprika.
  • Marinerer disse grønnsakene med 2 ss sitronbalsamico og 2 ss rosmarinolje. Smak til med urtesalt til salat & pasta og nykvernet Voatsiperifery-pepper. Sett til side minst 30-60 min i romtemperatur.
  • Del squash og aubergine på langs i tynne skiver, cirka 8 mm.
  • Og til slutt del tomatene i skiver, og hvitløk i tynne skiver.
  • I en stekepanne på middels varme, stek squashskiver i 2 ss hverdagsolje , cirka 1-2 min på hver side. Sett til side på et brett.
  • Gjør det samme  med aubergine, tomater og hvitløk.
  • Forvarm ovnen til 180 grader
  • Dekk bunnen av en form med 1 skive squash, deretter 1 skive aubergine osv.
  • Deretter tilsettes tomatskiver, hvitløkskiver, og til slutt marinert løk og paprika
  • Ringle cirka 1 ss rosmarinolje, 1 ss sitronbalsamico, urtesalt til salat & pasta og rikelig med nykvernet sort Voatsiperifery-pepper.
  • Over de marinerte grønnsakene has igjen et lag av squash og aubergineskiver, et lag med tomater, hvitløk, og marinert paprika og løk.
  • Ringle over ca 1 ss  rosmarinolje, 1 ss sitronbalsamico, og smak til med urtesalt til salat & pasta og rikelig med nykvernet sort Voatsiperifery-pepper
  • Dekk med et nytt lag  med squash og aubergine. Ringle over rosmarinolje.
  • Stek midt i ovnen i 15 minutter.
GRØNNSAKGRATENG MED ROSMARINOLJE OG SITRONBALSAMICO
GRØNNSAKGRATENG MED ROSMARINOLJE OG SITRONBALSAMICO

TIPS:

  • Man kan grille squash, aubergine, tomater og hvitløk og ellers følge samme oppskrift
  • Sitronbalsamico kan erstattes med vellagret balsamico og rosmarinolje med sitron-og ingefærolje.
  • Balsamicoen i denne oppskriften fører til at grønnsakene blir møre, og få enda mer sødme.
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!