X
Menu
MENU

GRØNNSAKGRATENG MED ROSMARINOLJE OG SITRONBALSAMICO

INGREDIENSER

  • Rosmarinolje
  • Sitronbalsamico
  • Hverdagsolje
  • Urtesalt til salat & pasta
  • Nykvernet Voatsiperifery-pepper
  • 4 tomater
  • 1 grønn paprika
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 aubergine
  • 1 squash

TILBEREDNING

  1. Del paprikaene i to, fjern innmat og skjær paprika i skiver.
  2. Kutt tynne skiver av løk og bland sammen med paprika.
  3. Marinerer disse grønnsakene med 2 ss sitronbalsamico og 2 ss rosmarinolje. Smak til med urtesalt til salat & pasta og nykvernet Voatsiperifery-pepper. Sett til side minst 30-60 min i romtemperatur.
  4. Del squash og aubergine på langs i tynne skiver, cirka 8 mm.
  5. Og tilslutt del tomatene i skiver, og hvitløk i tynne skiver.
  6. I en stekepanne på middels varme, stek squashskiver i 2 ss hverdagsolje , cirka 1-2 min på hver side. Sett til side på et brett.
  7. Gjør det samme  med aubergine, tomater og hvitløk.
  8. Forvarm ovnen til 180 grader
  9. Dekk bunnen av en form med 1 skive squash, deretter 1 skive aubergine osv.
  10. Deretter tilsettes tomatskiver, hvitløkskiver, og tilslutt marinert løk og paprika
  11. Ringle cirka 1 ss rosmarinolje, 1 ss sitronbalsamico,   urtesalt til salat & pasta og rikelig med nykvernet sort Voatsiperifery-pepper.
  12. Over de marinerte grønnsakene has igjen et lag av squash og aubergineskiver, et lag med tomater, hvitløk, og marinert paprika og løk.
  13. Ringle over ca 1 ss  rosmarinolje, 1 ss sitronbalsamico, og smak til med urtesalt til salat & pasta og rikelig med nykvernet sort Voatsiperifery-pepper
  14. Dekk med et nytt lag  med squash og aubergine. Ringle over rosmarinolje.
  15. Stek midt i ovnen i 15 minutter.
GRØNNSAKGRATENG MED ROSMARINOLJE OG SITRONBALSAMICO
GRØNNSAKGRATENG MED ROSMARINOLJE OG SITRONBALSAMICO

TIPS:

  • Man kan grille squash, aubergine, tomater og hvitløk og ellers følge samme oppskrift
  • Sitronbalsamico kan erstattes med vellagret balsamico og rosmarinolje med sitron-og ingefærolje.
  • Balsamicoen i denne oppskriften fører til at grønnsakene blir møre, og få enda mer sødme.