X
Menu
MENU

TACO MED SVARTE BØNNER

God mat trenger ikke koste skjorta. Prøv vår vegetartaco med svarte bønner, mais og søtpotet og en saus av rømme, koriander og eplebalsamico!

TOPPING

INGREDIENSER

  • 3ss rømme
  • ¼ gul løk
  • 2 små never finhakket koriander
  • 1 ss hverdagsolje
  • Havsalt fra Camargue
  • Nykvernet rødt Phu Quoc-pepper

 

TILBEREDNING

  • Kutt løk i små terninger
  • Ha hverdagsolje i en stekepanne på medium varme og fres gul løk til den er blank
  • Ringle over 1 ss eplebalsamico mot slutten av stekingen.
  • Smak til med havsalt fra Camargue, og nykvernet rødt Phu Quoc-pepper.
  • Kjøl ned løkblandingen
  • Bland sammen løk, koriander og rømme. Sett til side i kjøleskapet

FYLL

INGREDIENSER

  • 400 g søtpoteter
  • 1 rød paprika
  • 285 g svarte bønner
  • 200 g mais
  • 0,6 dl vann
  • 2 ss eplebalsamico*
  • Revet ost
  • Chiliolje
  • Tacolefse

 

TILBEREDNING

  • Kutt søtpoteter og paprika i 1 cm terninger. Sett til side
  • Hell av vannet fra sorte bønner og skyll dem i kaldt vann. Sett til side
  • Gjenta det samme med maisen.
  • Ha olivenolje til steking i en panne og fres både søtpoteter og paprika 5-6 min
  • Smak så til denne blandingen med 2 ss eplebalsamico , 1 ss chiliolje, og bland forsiktig alt sammen.
  • Hell alt i en ildfast form og dekk med revet ost.
  • Sett det noen minutter i ovnen for å smelte osten, ta det så ut av ovnen.
  • Server både bønneblandingen og rømmeblandingen med tacolefser. 

*Eplebalsamico kan erstattes med vellagret balsamico eller pepperbalsamico

vegetartaco med bønner olivenlunden 1830
vegetartaco med bønner olivenlunden 1830
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!