X
Menu
MENU

TACO MED SVARTE BØNNER

God mat trenger ikke være dyr. Prøv vår vegetartaco med svarte bønner neste gang  du lager fredag- eller lørdagstac. Denne vegetarvarianten lager du med bønner, mais, søtpotet og en nydelig saus av rømme, koriander og eplebalsamico.

Og du? Barna elsker denne retten!

Ingredienser

  • 3ss rømme
  • ¼ gul løk
  • 2 små never finhakket koriander
  • 1 ss hverdagsolje
  • Havsalt fra Camargue
  • Nykvernet rød pepper Phu Quoc

 

Tilberedning

  1. Kutt løk i små terninger
  2. Ha olivenolje til steking i en stekepanne på medium varme og fres gul løk til den er blanke
  3. Ringle over 1 ss eplebalsamico mot slutten av stekingen.
  4. Smak til med havsalt fra Camargue, og nykvernet rød pepper Phu Quoc.
  5. Kjøl ned løkblandingen
  6. Bland sammen løk, koriander og rømme. Sett til side i kjøleskapet

Ingredienser

  • 400 g søtpoteter
  • 1 rød paprika
  • 285 g svarte bønner
  • 200 g mais
  • 0,6 dl vann
  • 2 ss eplebalsamico
  • Revet ost
  • Chiliolje
  • Tacolefse

 

Tilberedning

  1. Kutt søtpoteter og paprika i 1 cm terninger. Sett til side
  2. Hell av vannet fra sorte bønner og skyll dem i kaldt vann. Sett til side
  3. Gjenta det samme med maisen.
  4. Ha olivenolje til steking i en panne og fres både søtpoteter og paprika 5-6 min
  5. Smak så til denne blandingen med 2 ss eplebalsamico , 1 ss chiliolje, og bland forsiktig alt sammen.
  6. Hell alt i en ildfast form og dekk med revet ost.
  7. Sett det noen minutter i ovnen for å gi farge til osten,  ta det så ut av ovnen.
  8. Server både bønneblandingen og rømmeblandingen med tacolefser. 

         

Tips: Man kan ersatte eplebalsamico med vellagret balsamico eller pepperbalsamico

vegetartaco med bønner olivenlunden 1830
vegetartaco med bønner olivenlunden 1830