X
Menu
MENU

TARTE TATIN MED ROTGRØNNSAKER

Sett pris på alle rotgrønnsakene som finnes om høsten med vår tarte tatin med rotgrønnsaker. Denne terten er aller best når du topper den med deilig fetaost!

INGREDIENSER

  • 1 søtpotet
  • 1 rødbete
  • 1 polka- eller chioggiabete
  • 2 gulrøtter
  • 1 pastinakk
  • 1 rødløk
  • 2-3 ss hverdagsolje
  • Nykvernet sort Phu Quoc-pepper
  • 1 ss blomsterhonning
  • 1,5 ss hvit trøffelolje
  • Trøffelsalt
  • 50 g fetaost
  • Butterdeig

TILBEREDNING

  • Bland 50 g fetaost med 1 ss trøffelolje og sett i kjøleskapet.
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Vask og skrell grønnsakene og del dem i skiver på ca. 6 mm.
  • Pensle grønnsakene med hverdagsolje og smak til med trøffelsalt og pepper.
  • Plasser grønnsakene flatt på et stekebrett og stek dem i 20-25 minutter.
  • Ta ut noen av grønnsakene fra ovnen dersom de er ferdigstekt og fortsett å steke de andre i 5-10 minutter til.
  • Senk varmen på ovnen til 180 grader.
  • Smør en terteform eller en langpanne med hverdagsolje og ha 1 ss blomsterhonning i.
  • Dander grønnsakene i to lag i terteformen og ringle 1 ss hvit trøffelbalsamico over.
  • Ha et tynt lag av butterdeigen over rotgrønnsakene.
  • Stikk små hull i butterdeigen med en gaffel og stek paien i 20-25 minutter.
  • Kjøl den ned i 10 minutter før du snur paien.
  • Dryss fetaost og ringle trøffelolje over.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Tarte-tatin
Lukk
400 kr igjen før du får fri frakt på handelen!