X
Menu
MENU

TARTE TATIN MED ROTGRØNNSAKER

INGREDIENSER

• 1 søtpotet
• 1 rødbete
• 1 polka- eller chioggiabete
• 2 gulrøtter
• 1 pastinakk
• 1 rødløk
• 2-3 ss hverdagsolje
• nykvernet sort Phu Quoc-pepper
• 1 ss blomsterhonning
• 1,5 ss hvit trøffelolje
trøffelsalt
• 50 g fetaost
• butterdeig

TILBEREDNING

1. Bland 50 g fetaost med 1 ss trøffelolje og sett i kjøleskapet.

2. Forvarm ovnen til 200 grader.

3. Vask og skrell grønnsakene og del dem i skiver på ca. 6 mm.

4. Pensle grønnsakene med hverdagsolje og smak til med trøffelsalt og pepper.

5. Plasser grønnsakene flatt på et stekebrett og stek dem i 20-25 minutter.

6. Ta ut noen av grønnsakene fra ovnen dersom de er ferdigstekt og fortsett å steke de andre i 5-10 minutter til.

7. Senk varmen på ovnen til 180 grader.

8. Smør en terteform eller en langpanne med hverdagsolje og ha 1 ss blomsterhonning i.

9. Dander grønnsakene i to lag i terteformen og ringle 1 ss hvit trøffelbalsamico over.

10. Ha et tynt lag av butterdeigen over rotgrønnsakene.

11. Stikk små hull i butterdeigen med en gaffel og stek paien i 20-25 minutter.

12. Kjøl den ned i 10 minutter før du snur paien.

13. Dryss fetaost og ringle trøffelolje over.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Tarte-tatin