Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
annie spratt WxiblgUeQpM unsplash

Den perfekte handlelisten for et godt utstyrt kjøkken

I en hektisk hverdag er det fint å ha hverdagslige produkter lett tilgjengelig. Alle våre produkter er av
ypperste kvalitet og et resultat av hardt arbeid utført av mennesker med god kunnskap og ekte
lidenskap. I tillegg kommer de i lekre emballasjer og kan plasseres rett på kjøkkenbenken eller i
nærliggende hyller. Noen produkter brukes selvfølgelig mer enn andre. Vi har derfor laget en must
have liste på produkter til kjøkkenet som bør være der til enhver tid. Her er et utvalg av våre varer du
kan velge gjennom.

Olivenolje til hverdagsbruk:
Hverdagsoljen er en mild extra virgin olivenolje til hverdagsbruk. Olivenolje kan brukes til så mangt og
fortjener derfor en hedersplass på kjøkkenet. Vi har nemlig den perfekte oljen til hverdagsbruk. Den
fungerer fint til både steking og baking. Denne olivenoljen passer utmerket til gryteretter, ovnsbakte
retter, baking, marinader og sauser. I tillegg er den så bra at den er vinner av gullmedalje på de
internasjonale olivenoljekonkurransene i Berlin, London og Canada (2021).
● Hverdagsolje 750 ml
● Hverdagsolje 2 L
● Hverdagsolje 5 L

Olivenolje av høyeste kvalitet:
Våre olivenoljer er av ypperste kvalitet fra de beste olivenlundene rundt middelhavet. En sikker
kandidat å gi plass til på kjøkkenbenken er en høykvalitets olje som gir fylde og friskhet til enhver rett.
Våre Grand Cru olivenoljer er av ypperste kvalitet, og passer utmerket i all kald mat som for eksempel
salater og dressinger. Salat er jo knall som tilbehør til hvilken som helst rett og en god dressing gjør
smaksopplevelsen enda bedre. Vi har forskjellige typer olivenolje. Noe for enhver smak og rett.
Inspirasjon til nye og spennende oppskrifter: https://olivenlunden1830.no/oppskrifter/
● Husets olje
● Heritage fruktig ekstra virgin olivenolje
● Save nature olivenolje
● Coltibuono olivenolje
● Penarrubia olivenolje
● Page de espejo
● Ianotta ekstra virgin olivenolje
● Domaine des bastidettes ekstra virgin olivenolje
● Agrolaguna olivenolje
● Recolte exlusive shinosa olivenolje
● Lia extra virgin olivenolje
● La riserva extra virgin olivenolje

Olivenolje med smak:
● Olivenolje med sitron
● Olivenolje med grønn sitron
● Olivenolje med chilli
● Olivenolje med basilikum
● Olivenolje med hvitløk
● Trøffelolje

Balsamico:
Vi er en spesialforretning for blant annet balsamico, og alle våre balsamicoer er fremstilt med de
beste druene, naturlige råvarer, uten kunstig aroma og uten karamell. Ikke bare er balsamicoen god
alene, den passer også helt utmerket sammen med olivenolje. Balsamico er et meget allsidig produkt
som kan brukes til å balansere ulike retter. Den kan fint brukes i kombinasjon med flere typer mat og
passer spesielt godt i kombinasjon med harde oster, samt i salater og dressinger. Med sin berikende
smak og sitt rikelige bruksområde fortjener denne virkelig en plass på kjøkkenet ditt. Her er utvalget
stort og vi har noe til enhver rett du måtte ønske.
Inspirasjon til nye og spennende oppskrifter: https://olivenlunden1830.no/oppskrifter/
● Hvit balsamico
● Økologisk sitronbalsamico fra Menton
● Eplebalsamico
● Vellagret balsamico fra Modena IGP
● 12 års vellagret balsamico
● Tomat- & basilikumbalsamico
● Sitronbalsamico
● Pepperbalsamico
● Pasjonsfruktbalsamico
● Mangobalsamico
● Kirsebærbalsamico
● Jordbærbalsamico
● Honning- & ingefærbalsamico
● Grapefruktbalsamico
● Granateplebalsamico
● Fikenbalsamico
● Fersken & aprikosbalsamico
● Eplebalsamico
● Blåbærbalsamico
● Tranebærbalsamico
● Balsamico fra Modena vellagret i 20 år
● Balsamicoperler med blåbær
● Balsamicoperler med bringebær
● Sorte balsamico perler

Eddik:
Eddik kan brukes blant annet i en vinaigrette, pickles, sauser, marinader, salat, gryteretter, spekemat,
sylting og til marengs. Eddik er en god smaks forsørger på kjøkkenet og sikrer retten det lille ekstra.
Det finnes flere typer eddik. Hvilken du skal velge kommer helt an på hva du skal lage.
Link til utvalget: https://olivenlunden1830.no/kategori/eddik-balsamico/
● Klar eddik
● Brun eddik
● Bringebæreddik
● Sherryeddik
● Eplesidereddik
● Hvitvinseddik
● Rødvinseddik
● Malteddik
● Estragoneddik
● Balsamicoeddik
● Hvit balsamicoeddik

Urter og krydder:
Salt og pepper er to basic krydre de aller fleste har hørt om før. Men salt er ikke bare salt og pepper
er ikke bare pepper. Det finnes flere ulike typer, noen mer spennende enn andre og med andre
smaker. Ta deg god tid til å sette deg inn i de forskjellige typene.
Hva skal du bruke det til? Salt og pepper er nok trolig de to mest brukte smaksetterne og akkurat
derfor bør de stå lett tilgjengelig på kjøkken ditt. De passer godt til så og si alt. Men uten andre
krydder kan maten fort bli tam. Hvilke krydder vi skal bruke avhenger av hvilken rett du skal bruke den
til.
Vi bruker ulike krydder til kjøtt, fisk, kylling, pasta, pizza og salat også. Skal du lage deg en god
marinade eller gryterett er det også viktig å velge rett krydder, smaken er helt avhengig av de rette
krydderne. Vi kan anbefale flere krydder som kan løfte maten flere hakk, og dessuten er urter og
krydder både sunt og godt! Smak deg frem og du kommer til å få mange nye og fantastiske
smaksopplevelser.
● Bouquet Garnis(Urtebunt)
● Espelette chilipulver AOP
● Hasselnøttsalt
● Havsalt fra Camargue
● Hvitt trøffelsalt(Det hvite gull)
● Hvitt Kampotpepper
● Sort Kampotpepper
● Rødt Phu Quoc pepper
● Hvitt Keralapepper
● Urtesalt til salat og pasta
● Urtesalt til kjøtt
● Urtesalt til fisk
● Økologisk kryddermiks til fisk
● Økologisk kryddermiks til marinader og gryteretter
● Økologisk kryddermiks til pizza og pasta
● Provenceurter

Hvilken pastasaus til hvilken pasta?
Hvem liker vel ikke en god pastarett? Det finnes flere typer pasta og de er alle tilpasset ulike
pastasauser. Penne Rigate er en riflet pasta som holder godt på sausen. Den passer derfor fint med
tykke og/eller sterke sauser. Kan også brukes til gratinering. Pasta Linguini er en flat pasta som holder
godt på sausen og passer derfor fint til lette, krembaserte sauser med grønnsaker, kjøtt eller sjømat.
Pasta Conchiglioni er konkylieformet pasta som er velegnet til å fylle med grønnsaker, ost, kjøtt, fisk
og sjømat. Pasta Pappardelle er den bredeste av de flate pastaene, og passer til kraftige eller
krembaserte sauser med for eksempel kjøtt, vilt eller sopp. Tagliatelle med trøffel passer godt til sopp,
hvitt kjøtt, grønnsaker, rotgrønnsaker, hvit fisk og sjømat.
Produksjonen av våre pastaer: Siden 1956 har Lannini-familien laget høykvalitets pasta i
Marche-regionen, der et helt spesielt mikroklima og rent vann fra Sibillini-fjellene tilfører hveten en rik
sammensetning av næringsstoffer. Pastaen formes gjennom støpte bronseformer (Trafilata al Bronzo)
og tørkes ved lav temperatur slik at den blir porøs og lettere absorberer sauser og olivenolje.
Resultatet er en pasta med karakteristisk smak og duft.
● Tagliatelle med trøffel
● Penne Rigate
● Pasta Pappardelle
● Pasta Conchiglioni
● Pasta Linguini
● Pastasaus med paprika
● Pastasaus med oliven
● Pastasaus all’ arrabbiata

Pesto og tapenade:
Pesto er en urtebasert saus, mens tapenade er en olivenbasert saus. Tapenade passer fint til kjeks,
kyllingsalat, rødbeter, parmesan, tapas, aperitivo, laks, godt brød, grønnsaker og kanapeer. Pesto er
fin å bruke til dressing i salater (gjerne sammen med en god olivenolje), i pasta, sammen med ost, på
kjeks eller som smør på godt brød. Kan også brukes i marinader til hvit fisk og kylling. Et godt tips er å
stryke et lag med pesto over en filet av torsk som en smaksforsterker. Alltid gøy å overraske med en
sunn og god rett.
● Pesto Genovese
● Pesto Rosso
● Pistasjpesto
● Pesto Alla Trapanese
● Sort tapenade

Oliven:
Selvfølgelig har vi et avsnitt dedikert til oliven. Dette er vår spesialitet og personlig et viktig element på
kjøkkenet. Oliven er det perfekte tilbehøret til tapas og andre småretter. Den er også veldig fin å bruke
i bakst og salater. Vi har flere typer oliven som vil heve smaksopplevelsen. Oliven kan også med
fordel brukes som snack i matpakken.
● Grønne aglandau oliven med fennikel
● Grønne picholine oliven med chilli
● Sort oliven Terrine med oliven fra Nyons
● Pastasaus med oliven
● Sort olivenpate med timian
● Sort olivenpate med fiken & valnøtt
● Pestato med leccino oliven
● Grønn olivenpate med ristede mandler
● Sort luques oliven med trøffel
● Leccino oliven uten stein
● Kalamata oliven i glass

Kjeks
Litt snacks er alltid fint å ha lett tilgjengelig. Vi har både salte og søte delikate kjeks som er produsert
på vår egne kjeksfabrikk. De er gode alene eller som tilbehør. Passer bra til et glass vin eller
sprudlende vann med balsamico. Det er også godt med en søt kjeks til en god kopp kaffe eller te.
Søte kjeks kan med fordel knuses i en god krem pyntet med bær til dessert. Salte kjeks passer godt til
en tapenade, pesto eller oliven.
● Taralli med løk
● Taralli med chilli
● Mandelmakron med sitron
● Canistrelli med Anis
● Biscotti med hasselnøtter
● Tarallini med rosmarin

Kanskje du også er Interessert i

Vi nordmenn elsker både italiensk mat og middelhavsmat. La oss se nærmere på hvorfor vi elsker akkurat denne type mat. Her har

Nå er tiden inne for typisk høstmat. Høst er høysesong for norsk tradisjonsmat med norske rotgrønnsaker, lam og viltkjøtt. Dagene blir gråere,

Velkommen til Olivenlunden 1830 sin verden – hvor gastronomi og engasjement går hånd i hånd. VISSTE DU? – Olivenlunden 1830 er stolt