Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

JORDBÆRSALAT MED MANDLER OG MYNTE

Salaten fungerer like godt til dessert som til forrett! Denne friske salaten er en perfekt som avslutning på et godt måltid, særlig med pisket krem eller vaniljeis til.

Koketid Under 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert, Forrett, Salat
Enkel
4

Porsjoner

Salaten fungerer like godt til dessert som til forrett! Denne friske salaten er en perfekt som avslutning på et godt måltid, særlig med pisket krem eller vaniljeis til.

3 ss

Balsamico med jordbær

1 håndfull

mandler

1

lime, gjerne økologisk

300 g

jordbær

1 neve

friske mynteblader

2 ss

Fruktig Grand Cru olivenolje

nykvernet sort pepper

Balsamicoperler med bringebær (valgfritt)

1. 

Forvarmovnen til 180 grader, over- og undervarme. Bland en liten spiseskje Balsamico med jordbær med mandlene, og stek dem i 10 minutter. Kjøl ned og sett til side


2. 

Vask limen. Riv skallet og skvis ut en spiseskje limesaft


3. 

Del jordbærene i fire og finhakk myntebladene


4. 

Lag en dressing av 2 ss Fruktig Grand Cru olivenolje, 1 ss limesaft og 2 ss Balsamico med jordbær og limeskall. Ha dressingen over jordbærene. La de marinere i 20 minutter i kjøleskapet


5. 

Knus ristede mandler i små biter. Dryss så mynteblader og mandler over de marinerte jordbærene, og smak til med nykvernet sort pepper. Topp eventuelt med balsamicoperler


Tilberedning

1. 

Forvarmovnen til 180 grader, over- og undervarme. Bland en liten spiseskje Balsamico med jordbær med mandlene, og stek dem i 10 minutter. Kjøl ned og sett til side


2. 

Vask limen. Riv skallet og skvis ut en spiseskje limesaft


3. 

Del jordbærene i fire og finhakk myntebladene


4. 

Lag en dressing av 2 ss Fruktig Grand Cru olivenolje, 1 ss limesaft og 2 ss Balsamico med jordbær og limeskall. Ha dressingen over jordbærene. La de marinere i 20 minutter i kjøleskapet


5. 

Knus ristede mandler i små biter. Dryss så mynteblader og mandler over de marinerte jordbærene, og smak til med nykvernet sort pepper. Topp eventuelt med balsamicoperler


ingredienser

3 ss

Balsamico med jordbær

1 håndfull

mandler

1

lime, gjerne økologisk

300 g

jordbær

1 neve

friske mynteblader

2 ss

Fruktig Grand Cru olivenolje

nykvernet sort pepper

Balsamicoperler med bringebær (valgfritt)

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter