Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

PANNACOTTA MED BÆR OG OREGANO

En nydelig og frisk avslutning på et godt måltid

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert
Enkel
4

Porsjoner

En nydelig og frisk avslutning på et godt måltid

150 g

blåbær

150 g

solbær

10 ts

Olivenolje med grønn sitron

2.5 dl

fløte

75 g

sukker

0.5 stk

vaniljestang

3 stk

gelatinplater

6 ts

Mørk balsamico med solbær

3 ss

oreganoblader

Sorte balsamicoperler

1. 

Bland 50 g av begge typer bær med 2 ts Balsamico med solbær og 2 ts Olivenolje med grønn sitron, og sett bærene i kjøleskapet i minst 4 timer


2. 

Ha 1 gelatinplate i kaldt vann


3. 

Varm opp fløte og vaniljestang uten at det koker.


4. 

Tilsett 40g sukker, fortsatt uten at det koker. Tilsett deretter gelatinplaten


5. 

Ha1 ts marinerte bær i hvert serveringsglass og fyll halvparten av glasset med panna cotta-blanding


6. 

Hell en dråpe Olivenolje grønn sitron i hvert glass og sett glassene i kjøleskapet i minst 2-3 timer


7. 

Fjern bladene fra oreganostilken


8. 

Ha de resterende gelatinplatene i kaldt vann


9. 

Ha resten av bærene, 35 g sukker, 8 ts Olivenolje med grønn sitron og 4 ts Balsamico med solbær og fersk oregano i en food processor og kjør det glatt


10. 

Ta en liten del av bærblandingen og bruk den til å varme opp samt smelte gelatinplatene. Bland så alt sammen


11. 

Hell ca 1 cm av blandingen over panna cottaen og sett i kjøleskapet i minst 1 time


12. 

Pynt med fersk oregano, bær og Balsamicoperler før servering.


Tilberedning

1. 

Bland 50 g av begge typer bær med 2 ts Balsamico med solbær og 2 ts Olivenolje med grønn sitron, og sett bærene i kjøleskapet i minst 4 timer


2. 

Ha 1 gelatinplate i kaldt vann


3. 

Varm opp fløte og vaniljestang uten at det koker.


4. 

Tilsett 40g sukker, fortsatt uten at det koker. Tilsett deretter gelatinplaten


5. 

Ha1 ts marinerte bær i hvert serveringsglass og fyll halvparten av glasset med panna cotta-blanding


6. 

Hell en dråpe Olivenolje grønn sitron i hvert glass og sett glassene i kjøleskapet i minst 2-3 timer


7. 

Fjern bladene fra oreganostilken


8. 

Ha de resterende gelatinplatene i kaldt vann


9. 

Ha resten av bærene, 35 g sukker, 8 ts Olivenolje med grønn sitron og 4 ts Balsamico med solbær og fersk oregano i en food processor og kjør det glatt


10. 

Ta en liten del av bærblandingen og bruk den til å varme opp samt smelte gelatinplatene. Bland så alt sammen


11. 

Hell ca 1 cm av blandingen over panna cottaen og sett i kjøleskapet i minst 1 time


12. 

Pynt med fersk oregano, bær og Balsamicoperler før servering.


ingredienser

150 g

blåbær

150 g

solbær

10 ts

Olivenolje med grønn sitron

2.5 dl

fløte

75 g

sukker

0.5 stk

vaniljestang

3 stk

gelatinplater

6 ts

Mørk balsamico med solbær

3 ss

oreganoblader

Sorte balsamicoperler

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter