Hvorfor er balsamicoeddik sunt?

Balsamico har sitt navn fra «balsam» og ble opprinnelig brukt akkurat som det; en næringsrik og styrkende medisin. Det er en tradisjon i Italia og ta en skje balsamico som avslutning av middagen, det er bra for fordøyelsen og hjelper til en god natts søvn.

Noen helseeffekter av Balsamicoeddik:

Lavt kaloriinnhold: Balsamico gir mye smak med lite forbruk. Det holder med noen dråper for å få frem smaksbildet. En spiseskje med balsamicoeddik inneholder kun 14 kalorier og ubetydelige mengder fett og karbohydrater, inkludert sukker.
Normaliserer blodtrykket: Balsamico reduserer tetting av blodårer og har dermed en positiv effekt på å senke blodtrykket. Studier viser at de som jevnlig bruker balsamicoeddik i maten, har et gjennomgående lavere systolisk blodtrykk (blodtrykk i arteriene).
Stabiliserer kolesterolnivået: Polyfenolene i balsamicoeddik reduserer fordamping av LDL-kolesterolet (det dårlige kolesterolet). Det gjør at LDL-kolesterolet ikke får gjort samme skade på cellene.
Holder blodsukkernivået stabilt: Balsamicoeddik har lave verdier for glykemisk indeks. Mat som har lave verdier for glykemisk indeks vil hindre hopp i blodets glukosenivå og dermed redusere sannsynligheten for sterke variasjoner i energinivået.
Rik på antioksidanter: Druer har en høy konsentrasjon av polyfenoler som spiller en stor rolle for å styrke immunsystemet og bekjempe frie radikaler. Dette bidrar til å styrke helsen og å svekke aldringsprosessen, samtidig som det gir bedre hud, hår og fordøyelse.

Legg igjen en kommentar

Velkomstgave til deg!

FÅ 10% RABATT

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få en velkomstgave som gir deg -10% ditt neste kjøp.

EPOST-ADRESSE