Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

LAMMESKANK MED ROSMARINOLJE

Lam er en klassiker – særlig til påske! Her har vi laget en oppskrift på lammeskank med vår smakfulle rosmarinolje.

Koketid Jeg har all tid i verden
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag
Enkel
4

Porsjoner

Lam er en klassiker – særlig til påske! Her har vi laget en oppskrift på lammeskank med vår smakfulle rosmarinolje.

4 stk lammeskank
2 ss Hverdagsolje
1 stk Bouquet garnis
2 stilker rosmarin
0 200 røkt bacon i skiver
1 stk hel hvitløk
1 ss enebær
2 stk Saltsyltede Beldi sitroner*
5 dl øl
15 korn Kampot pepper
800 g pastinak
200 g mandelpoteter
2 dl melk
4 knivspiss raspet muskatnøtt
2 ss intens olivenolje
4 ts Rosmarinolje
*kan erstattes med 1 økologisk sitron delt i båter
1. 

Forvarm ovnen til 170 grader


2. 

Knus Kampot pepper med en morter, og gni inn lammeskankene med pepperet


3. 

Bruk en stor kasserolle og brun lammeskankene på hver side, på medium varme, med Hverdagsolje


4. 

Deretter, ha i baconskiver, bouquet garnis, hvitløk med skall, rosmarin, enebær, grovhakkede Saltsyltede Beldi sitroner og til slutt øl


5. 

Ha kjelen med lokk i midten av ovnen 1 time og 45 minutter. Det er viktig å snu lammeskanken ca. hvert 20 minutt. Fjern lokket de siste 30 minuttene av steketiden og vann kjøttet med kraft hvert tiende minutt


6. 

Skrell pastinakk og mandelpoteter og kok dem i kokende vann i 15 - 20 minutter


7. 

Varm opp melk og muskatnøtt til kokepunktet. Kjør potet og pastinakk fint med en stavmikser, og bland inn den varme melken. Smak gjerne til med litt intens olivenolje


8. 

Vann lammeskanken med kraft før servering


9. 

Server varmt og ringle Rosmarinolje over retten


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 170 grader


2. 

Knus Kampot pepper med en morter, og gni inn lammeskankene med pepperet


3. 

Bruk en stor kasserolle og brun lammeskankene på hver side, på medium varme, med Hverdagsolje


4. 

Deretter, ha i baconskiver, bouquet garnis, hvitløk med skall, rosmarin, enebær, grovhakkede Saltsyltede Beldi sitroner og til slutt øl


5. 

Ha kjelen med lokk i midten av ovnen 1 time og 45 minutter. Det er viktig å snu lammeskanken ca. hvert 20 minutt. Fjern lokket de siste 30 minuttene av steketiden og vann kjøttet med kraft hvert tiende minutt


6. 

Skrell pastinakk og mandelpoteter og kok dem i kokende vann i 15 - 20 minutter


7. 

Varm opp melk og muskatnøtt til kokepunktet. Kjør potet og pastinakk fint med en stavmikser, og bland inn den varme melken. Smak gjerne til med litt intens olivenolje


8. 

Vann lammeskanken med kraft før servering


9. 

Server varmt og ringle Rosmarinolje over retten


Ingridienser

4 stk lammeskank
2 ss Hverdagsolje
1 stk Bouquet garnis
2 stilker rosmarin
0 200 røkt bacon i skiver
1 stk hel hvitløk
1 ss enebær
2 stk Saltsyltede Beldi sitroner*
5 dl øl
15 korn Kampot pepper
800 g pastinak
200 g mandelpoteter
2 dl melk
4 knivspiss raspet muskatnøtt
2 ss intens olivenolje
4 ts Rosmarinolje
*kan erstattes med 1 økologisk sitron delt i båter

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter