Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

KRYDRET AUGBERGINE MED FRISK YOGHURTSAUS

En lett og frisk rett som kan nytes både kald og varm. Server som en snack, som en tapasrett eller et smakfullt tilbehør.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Lunsj, Middag, Tilbehør
Enkel
4

Porsjoner

En lett og frisk rett som kan nytes både kald og varm. Server som en snack, som en tapasrett eller et smakfullt tilbehør.

4 stk medium store auberginer
4 ss Extra virgin olivenolje
Økologisk kryddermiks til marinader og gryteretter
salt
1.9 beger gresk yoghurt
1 stk lime (skall og juice)
0.5 bunt persilleblader (skylt, tørket og hakket)
0.5 bunt koriander (skylt, tørket og hakket)
1 stk vårløk eller bunt gressløk (hakket)
1 ss Extra virgin olivenolje
Økologisk kryddermiks til marinader og gryteretter
salt
1. 

Vask auberginene, del dem i to og lag kryss i grønnsakskjøttet på kryss og tvers med tuppen av en spiss kniv. Dryss over salt og kryddermiks til marinader og gryteretter, pensle over olivenolje


2. 

Legg auberginene med kjøttsiden ned på et stekebrett med bakepapir. Ringle over litt vann og stek ved 200°


3. 

Etter 15 minutter, snu auberginene, pensle over litt mer olivenolje og stek i ytterligere 15 minutter (tiden kan variere avhengig av størrelsen på auberginene. Det viktigste er at auberginene skal bli møre)


4. 

Tilbered yoghurtsausen ved å blande alle ingrediensene godt sammen


5. 

Server auberginene, varme eller kalde, sammen med yoghurtsausen


Tilberedning

1. 

Vask auberginene, del dem i to og lag kryss i grønnsakskjøttet på kryss og tvers med tuppen av en spiss kniv. Dryss over salt og kryddermiks til marinader og gryteretter, pensle over olivenolje


2. 

Legg auberginene med kjøttsiden ned på et stekebrett med bakepapir. Ringle over litt vann og stek ved 200°


3. 

Etter 15 minutter, snu auberginene, pensle over litt mer olivenolje og stek i ytterligere 15 minutter (tiden kan variere avhengig av størrelsen på auberginene. Det viktigste er at auberginene skal bli møre)


4. 

Tilbered yoghurtsausen ved å blande alle ingrediensene godt sammen


5. 

Server auberginene, varme eller kalde, sammen med yoghurtsausen


Ingridienser

4 stk medium store auberginer
4 ss Extra virgin olivenolje
Økologisk kryddermiks til marinader og gryteretter
salt
1.9 beger gresk yoghurt
1 stk lime (skall og juice)
0.5 bunt persilleblader (skylt, tørket og hakket)
0.5 bunt koriander (skylt, tørket og hakket)
1 stk vårløk eller bunt gressløk (hakket)
1 ss Extra virgin olivenolje
Økologisk kryddermiks til marinader og gryteretter
salt

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter