Tilberedning
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Del klippfisk i passe størrelse, og bland sammen med ca 1-2 ss Hverdagsolje.
- Skjær poteter, løk og paprika i skiver.
- Ha litt Hverdagsolje i en gryte med høy kant.
- Deretter ha lagvis i løk, potet, fisk, paprika, bladpersille, en del av laurbærbladet, en del av tomatpassataen, 1 ss vellagret balsamico og så videre.
- Hell til slutt i hvitvin og resten av Hverdagsoljen.
- Ha bacalao i midten av ovnen og stek i 2 til 2,5 timer
- På slutten av steketiden tilsett Leccino oliven og smak til med nykvernet Rødt Phu Quoc-pepper eller Timut-pepper for mer sitrussmak.
- Før servering, ringle over med Chiliolje.
Ingredienser
- 700 g klippfisk, utvannet
- 3-4 dl Hverdagsolje
- 500 g kokefaste poteter
- 2 gule løk
- 1 flaske Passata med tomat
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 1 bunt bladpersille
- 3 hvitløk
- 1 laurbærblad
- 2-3 ss Vellagret balsamicoeddik fra Modena IGP
- 2 dl hvitvin
- 1 glass Leccino oliven uten stein i olivenolje
- nykvernet Rødt Phu Quoc-pepper* *eller Timut pepper
- Chiliolje* *eller intens olivenolje
Tilberedning
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Del klippfisk i passe størrelse, og bland sammen med ca 1-2 ss Hverdagsolje.
- Skjær poteter, løk og paprika i skiver.
- Ha litt Hverdagsolje i en gryte med høy kant.
- Deretter ha lagvis i løk, potet, fisk, paprika, bladpersille, en del av laurbærbladet, en del av tomatpassataen, 1 ss vellagret balsamico og så videre.
- Hell til slutt i hvitvin og resten av Hverdagsoljen.
- Ha bacalao i midten av ovnen og stek i 2 til 2,5 timer
- På slutten av steketiden tilsett Leccino oliven og smak til med nykvernet Rødt Phu Quoc-pepper eller Timut-pepper for mer sitrussmak.
- Før servering, ringle over med Chiliolje.