Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

BLÅSKJELL MED TOMATBASERT MIDDELHAVSSAUS

Smakfull rett med blåskjell og tomat. Passer like godt om vinteren som en sommerkveld.

Koketid Under 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Lunsj, Middag
Enkel
4

Porsjoner

Smakfull rett med blåskjell og tomat. Passer like godt om vinteren som en sommerkveld.

2 kg

blåskjell

1 boks

hele tomater uten skinn

4 fedd

hvitløk

1 stk

løk

3 stk

basilikumstilker

3 stk

timianstilker

1 stk

rosmarinstilk

2 ss

Hverdagsolje

rød Phu Quoc pepper

2 ss

Balansert olivenolje*

2 ss

Tomat- & basilikumbalsamico

1. 

Vask blåskjellene godt og fjern de som er allerede er åpnet


2. 

Kutt løk i terninger, finhakk hvitløk og strimle 2 av 3 basilikumblader


3. 

Ha hverdagsolje i en stor kasserolle og varm opp til medium varme


4. 

Stek løken blank i 2-3 minutter uten at den får farge, tilsett hvitløk og fortsett å steke i ca. 1 minutt


5. 

Tilsett tomater, stilker av timian og 1 stilk rosmarin. Rør alt godt sammen, smak til med pepper og fortsett å koke på svak varme i 15 minutter med lokk


6. 

Mot slutten av koketiden, rør inn 2 ss balsamico og 2 ss olivenolje


7. 

Øk varmen på tomatblandingen og tilsett blåskjellene. Bland godt etter 3 minutter, og fortsett å koke 2 minutter til


8. 

Ha blåskjellene i 4 dype tallerkener, fjern stilkene fra timian og rosmarin og de tomme blåskjellskallene


9. 

Ha tomatblandingen over blåskjellene og dander med resten av basilikumbladene


10. 

Server umiddelbart


Tilberedning

1. 

Vask blåskjellene godt og fjern de som er allerede er åpnet


2. 

Kutt løk i terninger, finhakk hvitløk og strimle 2 av 3 basilikumblader


3. 

Ha hverdagsolje i en stor kasserolle og varm opp til medium varme


4. 

Stek løken blank i 2-3 minutter uten at den får farge, tilsett hvitløk og fortsett å steke i ca. 1 minutt


5. 

Tilsett tomater, stilker av timian og 1 stilk rosmarin. Rør alt godt sammen, smak til med pepper og fortsett å koke på svak varme i 15 minutter med lokk


6. 

Mot slutten av koketiden, rør inn 2 ss balsamico og 2 ss olivenolje


7. 

Øk varmen på tomatblandingen og tilsett blåskjellene. Bland godt etter 3 minutter, og fortsett å koke 2 minutter til


8. 

Ha blåskjellene i 4 dype tallerkener, fjern stilkene fra timian og rosmarin og de tomme blåskjellskallene


9. 

Ha tomatblandingen over blåskjellene og dander med resten av basilikumbladene


10. 

Server umiddelbart


ingredienser

2 kg

blåskjell

1 boks

hele tomater uten skinn

4 fedd

hvitløk

1 stk

løk

3 stk

basilikumstilker

3 stk

timianstilker

1 stk

rosmarinstilk

2 ss

Hverdagsolje

rød Phu Quoc pepper

2 ss

Balansert olivenolje*

2 ss

Tomat- & basilikumbalsamico

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter