Tilberedning
- Vask blåskjellene godt og fjern de som er allerede er åpnet
- Kutt løk i terninger, finhakk hvitløk og strimle 2 av 3 basilikumblader
- Ha hverdagsolje i en stor kasserolle og varm opp til medium varme
- Stek løken blank i 2-3 minutter uten at den får farge, tilsett hvitløk og fortsett å steke i ca. 1 minutt
- Tilsett tomater, stilker av timian og 1 stilk rosmarin. Rør alt godt sammen, smak til med pepper og fortsett å koke på svak varme i 15 minutter med lokk
- Mot slutten av koketiden, rør inn 2 ss balsamico og 2 ss olivenolje
- Øk varmen på tomatblandingen og tilsett blåskjellene. Bland godt etter 3 minutter, og fortsett å koke 2 minutter til
- Ha blåskjellene i 4 dype tallerkener, fjern stilkene fra timian og rosmarin og de tomme blåskjellskallene
- Ha tomatblandingen over blåskjellene og dander med resten av basilikumbladene
- Server umiddelbart
Ingredienser
- 2 kg blåskjell
- 1 boks hele tomater uten skinn
- 4 fedd hvitløk
- 1 stk løk
- 3 stk basilikumstilker
- 3 stk timianstilker
- 1 stk rosmarinstilk
- 2 ss Hverdagsolje
- rød Phu Quoc pepper
- 2 ss Balansert olivenolje*
- 2 ss Tomat- & basilikumbalsamico
*Balansert olivenolje kan erstattes med Basilikumolje
Tilberedning
- Vask blåskjellene godt og fjern de som er allerede er åpnet
- Kutt løk i terninger, finhakk hvitløk og strimle 2 av 3 basilikumblader
- Ha hverdagsolje i en stor kasserolle og varm opp til medium varme
- Stek løken blank i 2-3 minutter uten at den får farge, tilsett hvitløk og fortsett å steke i ca. 1 minutt
- Tilsett tomater, stilker av timian og 1 stilk rosmarin. Rør alt godt sammen, smak til med pepper og fortsett å koke på svak varme i 15 minutter med lokk
- Mot slutten av koketiden, rør inn 2 ss balsamico og 2 ss olivenolje
- Øk varmen på tomatblandingen og tilsett blåskjellene. Bland godt etter 3 minutter, og fortsett å koke 2 minutter til
- Ha blåskjellene i 4 dype tallerkener, fjern stilkene fra timian og rosmarin og de tomme blåskjellskallene
- Ha tomatblandingen over blåskjellene og dander med resten av basilikumbladene
- Server umiddelbart