Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

BRENNESLE- OG SOLSIKKEFRØ PESTO

En norsk pesto som du lager med solsikkefrø og lett tilgjengelig «ugress» fra din egen hage – utviklet av Rebecca Hawkes. Brennesle har høyt innhold av jern, kalsium og vitamin a, b og c, og er veldig sunn å innlemme i kostholdet ditt

Koketid Under 30 min
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Tilbehør
Enkel
4

Porsjoner

En norsk pesto som du lager med solsikkefrø og lett tilgjengelig «ugress» fra din egen hage – utviklet av Rebecca Hawkes. Brennesle har høyt innhold av jern, kalsium og vitamin a, b og c, og er veldig sunn å innlemme i kostholdet ditt

50 g solsikkefrø
75 g vasket brennesle – kun hode/bladene, fjern stilken
100 ml mild olivenolje* f.eks. Save Nature, Bastidettes, Penarrubia, Husets olje
1 ts salt
1 fedd hvitløk
.5 stk sitron - saften
1. 

Varm en stekepanne på medium varme. Ha i frøene. Stekes i noen minutter til de blir karamellfarget i kantene, rør kontinuerlig


2. 

Fjern frøene fra pannen og avkjøl dem


3. 

Ha alle ingrediensene i en blender og bland til du har en jevn konsistens


Tilberedning

1. 

Varm en stekepanne på medium varme. Ha i frøene. Stekes i noen minutter til de blir karamellfarget i kantene, rør kontinuerlig


2. 

Fjern frøene fra pannen og avkjøl dem


3. 

Ha alle ingrediensene i en blender og bland til du har en jevn konsistens


Ingridienser

50 g solsikkefrø
75 g vasket brennesle – kun hode/bladene, fjern stilken
100 ml mild olivenolje* f.eks. Save Nature, Bastidettes, Penarrubia, Husets olje
1 ts salt
1 fedd hvitløk
.5 stk sitron - saften

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter