Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

CÆSARSALAT MED PASJONSFRUKTBALSAMICO-VINAIGRETTE

Prøv vår Cæsarsalat med pasjonsfrukt-vinaigrette. En lett og velsmakende rett som passer til både lunch og middag.

Koketid Under 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Lunsj, Middag, Salat
Enkel
4

Porsjoner

Prøv vår Cæsarsalat med pasjonsfrukt-vinaigrette. En lett og velsmakende rett som passer til både lunch og middag.

3 ss

Sommerolje

3 ss

Pasjonsfruktbalsamico

3 ts

Sennep med honning

3 ss

rømme

4 klyper

Urtesalt til salat & pasta

400 g

kyllingfilet

Urtesalt til kjøtt

Timut-pepper

5 klyper

Provenceurter

2 ss

Hverdagsolje

4 stk

egg

fransk landbrød i skiver

Romanosalat

Parmesan

Sommerolje

Vinaigrette med Pasjonsfruktbalsamico

1. 

Bland alle ingrediensene sammen og smak til med urtesalt til salat og pasta


2. 

Forvarm ovnen til 150 grader


3. 

Del landbrødskivene i terninger


4. 

Bland sammen 1 ss hverdagsolje med provenceurter i en bolle, ha landbrødterningene oppi blandingen


5. 

Fordel terningene i en langpanne og stek de i ovnen i 10-15 minutter


6. 

Bland sammen urtesalt til kjøtt med nykvernet timut pepper. Gni inn kyllingfileten med salt og pepper


7. 

Stek kyllingfileten på medium varme. La den hvile i 10 minutter etter steking før den skjæres i skiver


8. 

Kok eggene i 10 minutter med litt salt. Kjøl de ned og del de i båter


9. 

Ha romanosalat, kyllingskivene, krutongene og eggene på tallerkenene


10. 

Ha tynne skiver med parmesan over salaten og ringle over cirka 1 ss sommerolivenolje


11. 

Til slutt ha over 1 ss vinaigrette med pasjonsfruktbalsamico


Tilberedning

1. 

Bland alle ingrediensene sammen og smak til med urtesalt til salat og pasta


2. 

Forvarm ovnen til 150 grader


3. 

Del landbrødskivene i terninger


4. 

Bland sammen 1 ss hverdagsolje med provenceurter i en bolle, ha landbrødterningene oppi blandingen


5. 

Fordel terningene i en langpanne og stek de i ovnen i 10-15 minutter


6. 

Bland sammen urtesalt til kjøtt med nykvernet timut pepper. Gni inn kyllingfileten med salt og pepper


7. 

Stek kyllingfileten på medium varme. La den hvile i 10 minutter etter steking før den skjæres i skiver


8. 

Kok eggene i 10 minutter med litt salt. Kjøl de ned og del de i båter


9. 

Ha romanosalat, kyllingskivene, krutongene og eggene på tallerkenene


10. 

Ha tynne skiver med parmesan over salaten og ringle over cirka 1 ss sommerolivenolje


11. 

Til slutt ha over 1 ss vinaigrette med pasjonsfruktbalsamico


ingredienser

3 ss

Sommerolje

3 ss

Pasjonsfruktbalsamico

3 ts

Sennep med honning

3 ss

rømme

4 klyper

Urtesalt til salat & pasta

400 g

kyllingfilet

Urtesalt til kjøtt

Timut-pepper

5 klyper

Provenceurter

2 ss

Hverdagsolje

4 stk

egg

fransk landbrød i skiver

Romanosalat

Parmesan

Sommerolje

Vinaigrette med Pasjonsfruktbalsamico

Flere smaksrike

Oppskrifter