Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

CARPACCIO AV HVIT FISK & SITRUS

En smakfull forrett med sjømat som du kan servere i julen. I denne retten bruker vi Grapefruktbalsamico, Juleolje fra Toscana, Timut pepper og Havsalt fra Camargue.⁠

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Forrett, Jul
Enkel
4

Porsjoner

En smakfull forrett med sjømat som du kan servere i julen. I denne retten bruker vi Grapefruktbalsamico, Juleolje fra Toscana, Timut pepper og Havsalt fra Camargue.⁠

400 g

kveite eller torsk

0.5 stk

økologisk grapefrukt

1 stk

økologisk sitron

1 stk

fennikel

3 ss

Grapefruktbalsamico eller Sitronbalsamico

0.3 bunt

grovhakket dill

Juleolje

5 korn

Timut pepper

Havsalt fra Camargue

1. 

Ha fisken i fryseren i minst 24 timer


2. 

Skrell grapefrukten, løsne grapefruktkjøttet forsiktig med en gaffel og legg det over en sil. Kutt fennikel i små terninger


3. 

Bland sammen grapefruktkjøtt, fennikel og dill med 1 ss grapefruktbalsamico og smak til med halvparten av det raspede sitronskallet


4. 

Lag en vinaigrette med 2 ss juleolje og 3 ss grapefruktbalsamico, smak til med Timut pepper


5. 

Skjær tynne skiver av fisken, dander på tallerkenene og pensle fisken med vinaigretten


6. 

Fordel grapefrukt-fennikel-dill-blandingen over hver tallerken, rasp over sitronskall, dryss over havsalt fra Camargue og ringle over litt juleolje


Tilberedning

1. 

Ha fisken i fryseren i minst 24 timer


2. 

Skrell grapefrukten, løsne grapefruktkjøttet forsiktig med en gaffel og legg det over en sil. Kutt fennikel i små terninger


3. 

Bland sammen grapefruktkjøtt, fennikel og dill med 1 ss grapefruktbalsamico og smak til med halvparten av det raspede sitronskallet


4. 

Lag en vinaigrette med 2 ss juleolje og 3 ss grapefruktbalsamico, smak til med Timut pepper


5. 

Skjær tynne skiver av fisken, dander på tallerkenene og pensle fisken med vinaigretten


6. 

Fordel grapefrukt-fennikel-dill-blandingen over hver tallerken, rasp over sitronskall, dryss over havsalt fra Camargue og ringle over litt juleolje


ingredienser

400 g

kveite eller torsk

0.5 stk

økologisk grapefrukt

1 stk

økologisk sitron

1 stk

fennikel

3 ss

Grapefruktbalsamico eller Sitronbalsamico

0.3 bunt

grovhakket dill

Juleolje

5 korn

Timut pepper

Havsalt fra Camargue

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter