Tilberedning
- Ha fisken i fryseren i minst 24 timer
- Skrell grapefrukten, løsne grapefruktkjøttet forsiktig med en gaffel og legg det over en sil. Kutt fennikel i små terninger
- Bland sammen grapefruktkjøtt, fennikel og dill med 1 ss grapefruktbalsamico og smak til med halvparten av det raspede sitronskallet
- Lag en vinaigrette med 2 ss juleolje og 3 ss grapefruktbalsamico, smak til med Timut pepper
- Skjær tynne skiver av fisken, dander på tallerkenene og pensle fisken med vinaigretten
- Fordel grapefrukt-fennikel-dill-blandingen over hver tallerken, rasp over sitronskall, dryss over havsalt fra Camargue og ringle over litt juleolje
Ingredienser
- 400 g kveite eller torsk
- ½ stk økologisk grapefrukt
- 1 stk økologisk sitron
- 1 stk fennikel
- 3 ss Grapefruktbalsamico eller Sitronbalsamico
- ¼ bunt grovhakket dill
- Juleolje
- 4-5 korn Timut pepper
- Havsalt fra Camargue
Tilberedning
- Ha fisken i fryseren i minst 24 timer
- Skrell grapefrukten, løsne grapefruktkjøttet forsiktig med en gaffel og legg det over en sil. Kutt fennikel i små terninger
- Bland sammen grapefruktkjøtt, fennikel og dill med 1 ss grapefruktbalsamico og smak til med halvparten av det raspede sitronskallet
- Lag en vinaigrette med 2 ss juleolje og 3 ss grapefruktbalsamico, smak til med Timut pepper
- Skjær tynne skiver av fisken, dander på tallerkenene og pensle fisken med vinaigretten
- Fordel grapefrukt-fennikel-dill-blandingen over hver tallerken, rasp over sitronskall, dryss over havsalt fra Camargue og ringle over litt juleolje