Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

CARPACCIO AV JORDSKOKK MED GRAPEFRUKT-VINAIGRETTE

En forrett som helt klart vil imponere de fleste og perfekt i sesongen

Koketid Under 30 min
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Forrett
Enkel
4

Porsjoner

En forrett som helt klart vil imponere de fleste og perfekt i sesongen

40 g

Pinjekjerner

500 g

Jordskokk

1 I

Vann

1 ss

Sitronsaft

5 blader

Feldsalat

Urtesalt til salat & pasta

Sort kampot pepper

2 ss

Sitronolje

1 ss

Grapefruktbalsamico

1. 

Forvarm ovnen til 160 grader og stek pinjekjernene i ovnen i ca. 7 minutter


2. 

Skrelljordskokk og kutt tynne skiver med en mandolin


3. 

Kok opp vann med sitronsaft og ha i jordskokkskivene i 3 sekunder før de tas over i iskaldt vann


4. 

Visp sitronolivenolje sammen med grapefruktbalsamico


5. 

Tørk jordkokkskivene og dander dem på en tallerken


6. 

Penslegrapefrukt-dressingen over carpaccioen av jordskokk. Smak til med urtesalt og nykvernet kampot pepper


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 160 grader og stek pinjekjernene i ovnen i ca. 7 minutter


2. 

Skrelljordskokk og kutt tynne skiver med en mandolin


3. 

Kok opp vann med sitronsaft og ha i jordskokkskivene i 3 sekunder før de tas over i iskaldt vann


4. 

Visp sitronolivenolje sammen med grapefruktbalsamico


5. 

Tørk jordkokkskivene og dander dem på en tallerken


6. 

Penslegrapefrukt-dressingen over carpaccioen av jordskokk. Smak til med urtesalt og nykvernet kampot pepper


ingredienser

40 g

Pinjekjerner

500 g

Jordskokk

1 I

Vann

1 ss

Sitronsaft

5 blader

Feldsalat

Urtesalt til salat & pasta

Sort kampot pepper

2 ss

Sitronolje

1 ss

Grapefruktbalsamico

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter