Tilberedning
- Vask appelsinene og rasp appelsinskall
- Varm opp fløten med 1 vaniljestang og litt nykvernet voatsiperifery-pepper, kjøl ned. Hvis du har tid: la fløten med vaniljestang og pepper stå i 24 timer
- Bland sukker med appelsinskall
- Bland deretter sukkeret med eggeplommene og tilsett fløteblandingen
- Hell blandingen i små ildfaste former, som du har i vannbad, og stek i ovnen på 110 grader, i cirka 30-45 minutter. Kjøl ned
- Skrell appelsinene og lag fine fileter av dem
- Bland disse appelsinene med mandarinolje, blodappelsinbalsamico og frøene av vaniljestang. Sett til side i romtemperatur i minst 1 time
- Dryss brunt sukker over crème bruléen og sett de så høyt som mulig i ovnen, på grillfunksjonen. Sukkeret skal karamelliseres. Om du har; bruk gjerne en brenner istedenfor ovnen
- Server med marinert appelsin som tilbehør
Notes
*Mandarinolje kan erstattes med Grønn sitronolje eller Gul sitronolje
**Blodappelsinbalsamico kan erstattes med Sitronbalsamico eller Hvit balsamico
Ingredienser
- 6 stk eggeplommer
- 60 g sukker
- 2 stk vaniljestenger
- 0,5 l fløte
- nykvernet sort Voatsiperifery-pepper
- 3 - 4 stk økologiske appelsiner
- 1 ss Mandarinolje*
- 1 ss Blodappelsinbalsamico**
- 4 ts brunt sukker
Tilberedning
- Vask appelsinene og rasp appelsinskall
- Varm opp fløten med 1 vaniljestang og litt nykvernet voatsiperifery-pepper, kjøl ned. Hvis du har tid: la fløten med vaniljestang og pepper stå i 24 timer
- Bland sukker med appelsinskall
- Bland deretter sukkeret med eggeplommene og tilsett fløteblandingen
- Hell blandingen i små ildfaste former, som du har i vannbad, og stek i ovnen på 110 grader, i cirka 30-45 minutter. Kjøl ned
- Skrell appelsinene og lag fine fileter av dem
- Bland disse appelsinene med mandarinolje, blodappelsinbalsamico og frøene av vaniljestang. Sett til side i romtemperatur i minst 1 time
- Dryss brunt sukker over crème bruléen og sett de så høyt som mulig i ovnen, på grillfunksjonen. Sukkeret skal karamelliseres. Om du har; bruk gjerne en brenner istedenfor ovnen
- Server med marinert appelsin som tilbehør
Notes
*Mandarinolje kan erstattes med Grønn sitronolje eller Gul sitronolje
**Blodappelsinbalsamico kan erstattes med Sitronbalsamico eller Hvit balsamico