Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

CRÈME BRÛLÉE MED APPELSIN

Crème brûlée er klassikeren vi ikke går lei av! Denne varianten bærer et særpreg med innslag fra vårt pepper samt smaksatte olje og balsamico!

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert
Enkel
4

Porsjoner

Crème brûlée er klassikeren vi ikke går lei av! Denne varianten bærer et særpreg med innslag fra vårt pepper samt smaksatte olje og balsamico!

6 stk eggeplommer
60 g sukker
2 stk vaniljestenger
0.5 I fløte
nykvernet sort Voatsiperifery-pepper
3.4 stk økologiske appelsiner
1 ss Mandarinolje*
1 ss Blodappelsinbalsamico**
4 ts brunt sukker
1. 

Vask appelsinene og rasp appelsinskall


2. 

Varm opp fløten med 1 vaniljestang og litt nykvernet voatsiperifery-pepper, kjøl ned. Hvis du har tid: la fløten med vaniljestang og pepper stå i 24 timer


3. 

Bland sukker med appelsinskall


4. 

Bland deretter sukkeret med eggeplommene og tilsett fløteblandingen


5. 

Hell blandingen i små ildfaste former, som du har i vannbad, og stek i ovnen på 110 grader, i cirka 30-45 minutter. Kjøl ned


6. 

Skrell appelsinene og lag fine fileter av dem


7. 

Bland disse appelsinene med mandarinolje, blodappelsinbalsamico og frøene av vaniljestang. Sett til side i romtemperatur i minst 1 time


8. 

Dryss brunt sukker over crème bruléen og sett de så høyt som mulig i ovnen, på grillfunksjonen. Sukkeret skal karamelliseres. Om du har, bruk gjerne en brenner istedenfor ovnen


9. 

Server med marinert appelsin som tilbehør


Tilberedning

1. 

Vask appelsinene og rasp appelsinskall


2. 

Varm opp fløten med 1 vaniljestang og litt nykvernet voatsiperifery-pepper, kjøl ned. Hvis du har tid: la fløten med vaniljestang og pepper stå i 24 timer


3. 

Bland sukker med appelsinskall


4. 

Bland deretter sukkeret med eggeplommene og tilsett fløteblandingen


5. 

Hell blandingen i små ildfaste former, som du har i vannbad, og stek i ovnen på 110 grader, i cirka 30-45 minutter. Kjøl ned


6. 

Skrell appelsinene og lag fine fileter av dem


7. 

Bland disse appelsinene med mandarinolje, blodappelsinbalsamico og frøene av vaniljestang. Sett til side i romtemperatur i minst 1 time


8. 

Dryss brunt sukker over crème bruléen og sett de så høyt som mulig i ovnen, på grillfunksjonen. Sukkeret skal karamelliseres. Om du har, bruk gjerne en brenner istedenfor ovnen


9. 

Server med marinert appelsin som tilbehør


Ingridienser

6 stk eggeplommer
60 g sukker
2 stk vaniljestenger
0.5 I fløte
nykvernet sort Voatsiperifery-pepper
3.4 stk økologiske appelsiner
1 ss Mandarinolje*
1 ss Blodappelsinbalsamico**
4 ts brunt sukker

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter