Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

EKSOTISK TARTAR AV HVIT FISK MED ANANASBALSAMICO

Frisk og lett sommerrett. Passer både til lunch og forrett, eller som en selvstendig rett til sommertapasen

Koketid Under 20 min
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Forrett, Lunsj
Enkel
4

Porsjoner

Frisk og lett sommerrett. Passer både til lunch og forrett, eller som en selvstendig rett til sommertapasen

400 g

hvit fiskefilet av sashimikvalitet

1 stk

pasjonsfrukt

0.5 stk

mango

1 stk

mango

fersk ingefær

1 stk

økologisk sitron

0.5 stk

sjalottløk

1 stk

tomat

2 ss

Gul sitronolje

2 ss

Ananasbalsamico

Havsalt fra Camargue

koriander

1

Espelette Chilipulver AOP

0.5 stk

vaniljestang

grovt salt

1. 

Dryss grovt salt over den hvite fisken. Etter 10 minutter, rens fisken under rennende vann og tørk den i kjøkkenpapir.


2. 

Kutt fisken, tomatene (ta ut innmaten) og mango i små terninger. Finstrimle vårløk, koriander og sjalottløk, og ta ut innmaten av pasjonsfrukten.


3. 

Bland alle ingrediensene sammen, rasp ingefær og sitronskall og bland inn etter smak. Tilsett deretter gul sitronolje, vaniljefrø, saft fra sitronen og ananasbalsamico. Smak til med espelette chilipulver og havsalt.


4. 

Dander tartaren over en tallerken og server umiddelbart.


Tilberedning

1. 

Dryss grovt salt over den hvite fisken. Etter 10 minutter, rens fisken under rennende vann og tørk den i kjøkkenpapir.


2. 

Kutt fisken, tomatene (ta ut innmaten) og mango i små terninger. Finstrimle vårløk, koriander og sjalottløk, og ta ut innmaten av pasjonsfrukten.


3. 

Bland alle ingrediensene sammen, rasp ingefær og sitronskall og bland inn etter smak. Tilsett deretter gul sitronolje, vaniljefrø, saft fra sitronen og ananasbalsamico. Smak til med espelette chilipulver og havsalt.


4. 

Dander tartaren over en tallerken og server umiddelbart.


ingredienser

400 g

hvit fiskefilet av sashimikvalitet

1 stk

pasjonsfrukt

0.5 stk

mango

1 stk

mango

fersk ingefær

1 stk

økologisk sitron

0.5 stk

sjalottløk

1 stk

tomat

2 ss

Gul sitronolje

2 ss

Ananasbalsamico

Havsalt fra Camargue

koriander

1

Espelette Chilipulver AOP

0.5 stk

vaniljestang

grovt salt

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter