Tilberedning
- Dryss grovt salt over den hvite fisken. Etter 10 minutter, rens fisken under rennende vann og tørk den i kjøkkenpapir.
- Kutt fisken, tomatene (ta ut innmaten) og mango i små terninger. Finstrimle vårløk, koriander og sjalottløk, og ta ut innmaten av pasjonsfrukten.
- Bland alle ingrediensene sammen, rasp ingefær og sitronskall og bland inn etter smak. Tilsett deretter gul sitronolje, vaniljefrø, saft fra sitronen og ananasbalsamico. Smak til med espelette chilipulver og havsalt.
- Dander tartaren over en tallerken og server umiddelbart.
Ingredienser
- 400 g hvit fiskefilet av sashimikvalitet
- 1 stk pasjonsfrukt
- ½ stk mango
- 1 stk vårløk
- fersk ingefær
- 1 stk økologisk sitron
- ½ stk sjalottløk
- 1 stk tomat
- 2 ss Gul sitronolje
- 2 ss Ananasbalsamico
- Havsalt fra Camargue
- koriander fersk
- 1 Espelette Chilipulver AOP (kan sløyfes)
- ½ stk vaniljestang
- grovt salt
Tilberedning
- Dryss grovt salt over den hvite fisken. Etter 10 minutter, rens fisken under rennende vann og tørk den i kjøkkenpapir.
- Kutt fisken, tomatene (ta ut innmaten) og mango i små terninger. Finstrimle vårløk, koriander og sjalottløk, og ta ut innmaten av pasjonsfrukten.
- Bland alle ingrediensene sammen, rasp ingefær og sitronskall og bland inn etter smak. Tilsett deretter gul sitronolje, vaniljefrø, saft fra sitronen og ananasbalsamico. Smak til med espelette chilipulver og havsalt.
- Dander tartaren over en tallerken og server umiddelbart.