Tilberedning
- Miks mandler og melis sammen i en food prosessor
- Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt
- Tilsett deretter 2 stk eggeplommer, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen, men ikke for lenge
- Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer
- Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i en paiform. Stikk bunnen med en gaffel. Sett til side
- Skrell og del eplene i store terninger, cirka 1,5 cm bredde
- Bland eplebiter med tranebærbalsamico og smak til med nykvernet Sort Kampot pepper. La de marinere i minst 15 min
- Visp sammen egg og sukker og tilsett fløte. Visp alt sammen godt med 1 ss Tranebærbalsamico. Sett i kjøleskapet
- Stek eplene på medium varme i en stekepanne med hverdagsolje i 2-3 minutter. La de kjøle til romtemperatur
- Forvarm ovnen til 175 grader
- Ha epler på deigen og deretter fyllet. Stek terten i 25 minutter
- Før servering, dryss på med melis og ringl over med høstolje
Ingredienser
- 100 g smør romtemperert
- 105 g hvetemel
- 3 g salt
- 65 g melis
- 25 g mandler kan bruke mandelmel
- 3 stk egg
- 1 stk lime
- 1 stk vaniljestang
- 10 g sukker
- 1,5 dl fløte
- 3 ss Tranebærebalsamico kan erstattes med Sitron- eller Eplebalsamico
- 2 stk epler
- 2 ss Hverdagsolje
- Sort Kampot pepper nykvernet
- Høstolje
Tilberedning
- Miks mandler og melis sammen i en food prosessor
- Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt
- Tilsett deretter 2 stk eggeplommer, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen, men ikke for lenge
- Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer
- Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i en paiform. Stikk bunnen med en gaffel. Sett til side
- Skrell og del eplene i store terninger, cirka 1,5 cm bredde
- Bland eplebiter med tranebærbalsamico og smak til med nykvernet Sort Kampot pepper. La de marinere i minst 15 min
- Visp sammen egg og sukker og tilsett fløte. Visp alt sammen godt med 1 ss Tranebærbalsamico. Sett i kjøleskapet
- Stek eplene på medium varme i en stekepanne med hverdagsolje i 2-3 minutter. La de kjøle til romtemperatur
- Forvarm ovnen til 175 grader
- Ha epler på deigen og deretter fyllet. Stek terten i 25 minutter
- Før servering, dryss på med melis og ringl over med høstolje