fbpx

EPLETERTE FRA NORMANDIE

En verdig avslutting på et godt måltid eller bare for seg selv ved siden av kaffekoppen.
Epleterte fra Normandie tranebaerbalsamico
Forberedelsestid 12 timer
Koketid 25 min
Total tid 12 timer 25 min
Porsjoner 4 Porsjoner
Hva lager du Dessert
Cuisine French

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Miks mandler og melis sammen i en food prosessor
  • Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt
  • Tilsett deretter 2 stk eggeplommer, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen, men ikke for lenge
  • Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer
  • Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i en paiform. Stikk bunnen med en gaffel. Sett til side
  • Skrell og del eplene i store terninger, cirka 1,5 cm bredde
  • Bland eplebiter med tranebærbalsamico og smak til med nykvernet Sort Kampot pepper. La de marinere i minst 15 min
  • Visp sammen egg og sukker og tilsett fløte. Visp alt sammen godt med 1 ss Tranebærbalsamico. Sett i kjøleskapet
  • Stek eplene på medium varme i en stekepanne med hverdagsolje i 2-3 minutter. La de kjøle til romtemperatur
  • Forvarm ovnen til 175 grader
  • Ha epler på deigen og deretter fyllet. Stek terten i 25 minutter
  • Før servering, dryss på med melis og ringl over med høstolje

Ingredienser

Ingredienser
  

Tilberedning
 

  • Miks mandler og melis sammen i en food prosessor
  • Bland romtemperert smør med hvetemel, mandler og salt
  • Tilsett deretter 2 stk eggeplommer, vaniljefrøene og sitronskall. Bland sammen, men ikke for lenge
  • Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i minst 12 timer
  • Kjevle deigen så tynn som mulig, cirka 3 mm, og ha den i en paiform. Stikk bunnen med en gaffel. Sett til side
  • Skrell og del eplene i store terninger, cirka 1,5 cm bredde
  • Bland eplebiter med tranebærbalsamico og smak til med nykvernet Sort Kampot pepper. La de marinere i minst 15 min
  • Visp sammen egg og sukker og tilsett fløte. Visp alt sammen godt med 1 ss Tranebærbalsamico. Sett i kjøleskapet
  • Stek eplene på medium varme i en stekepanne med hverdagsolje i 2-3 minutter. La de kjøle til romtemperatur
  • Forvarm ovnen til 175 grader
  • Ha epler på deigen og deretter fyllet. Stek terten i 25 minutter
  • Før servering, dryss på med melis og ringl over med høstolje