Tilberedning
- Smelt smør, tilsett melk og rør inn egget. Varm opp til litt over 37 °C
- Ha det våte i bakebollen til kjøkkenmaskinen, bland inn det tørre og elt deigen til du får en smidig deig. La den heve til ca. dobbel størrelse på et lunt sted. Slå deigen sammen og la den heve 10 minutter til
- Bland pistasjkrem og sitronolje i en skål
- Trykk eller kjevle ut deigen til et rektangel med tykkelse på ca. 1 cm. Bruk litt olivenolje på benken for å hindre at deigen fester seg. Bland pistasjkrem med sitronolje og smør utover deigen. Legg blåbær over deigen og rull den sammen
- Del pølsen i to på langs, flett og form en kringle på et stekebrett med bakepapir. La den etterheve i ca. 40 minutter.
- Stek kringlen i stekeovnen på 200 grader, i ca. 15 minutter, til den får en gyllen farge
- Avkjøl kringlen på rist og pynt med melisglasur med sitronsaft og hakkede pistasjnøtter
Ingredienser
- 400 g hvetemel
- 25 g tørrgjær
- 3 ss sukker
- 100 g meierismør
- 2 dl melk
- 1 stk egg
- ½ ts salt
- ½ ss raspet sitronskall fra økologisk sitron
- 1 ts kardemomme
- ½ glass Pistasjkrem til fyll
- 4 ss Gul sitronolje til fyll
- 2 dl frosne blåbær til fyll
- melis til pynt
- fersk sitronsaft
- hakkede pistasjnøtter til pynt
Tilberedning
- Smelt smør, tilsett melk og rør inn egget. Varm opp til litt over 37 °C
- Ha det våte i bakebollen til kjøkkenmaskinen, bland inn det tørre og elt deigen til du får en smidig deig. La den heve til ca. dobbel størrelse på et lunt sted. Slå deigen sammen og la den heve 10 minutter til
- Bland pistasjkrem og sitronolje i en skål
- Trykk eller kjevle ut deigen til et rektangel med tykkelse på ca. 1 cm. Bruk litt olivenolje på benken for å hindre at deigen fester seg. Bland pistasjkrem med sitronolje og smør utover deigen. Legg blåbær over deigen og rull den sammen
- Del pølsen i to på langs, flett og form en kringle på et stekebrett med bakepapir. La den etterheve i ca. 40 minutter.
- Stek kringlen i stekeovnen på 200 grader, i ca. 15 minutter, til den får en gyllen farge
- Avkjøl kringlen på rist og pynt med melisglasur med sitronsaft og hakkede pistasjnøtter